GBK ratkaisi lopussa

GBK ratkaisi lopussaGBK – TP-Seinäjoki 2-1 (1-0)22 min 1-0 Vitaly Kretov56 min 1-1 Janne Järvinen84 min 2-1 Christian LindqvistTP-Seinäjoen kauden avaus Ykkösen pohjoislohkossa ei tuottanut kohtuullisen hyvästä peliesityksestä huolimatta sarjapisteitä. GBK nappasi Kokkolassa täyden potin juuri vaihdosta kentälle tulleen Christian Lindqvistin viime minuuttien maalilla.Ensimmäinen puoliaika oli TP:ltä hermostunutta ja joukkue olikin ottelun alussa vastaanottavana osapuolena."Ei saatu syöttöä omille ja pelattiin korkeaa palloa vastoin sovittua. Pääpallot ja kakkoset hävittiin säännöllisesti", valmentaja Jari Kujala sanoi.GBK:n painostus tuottikin tulosta, kun Vitaly Kretov pääsi laittamaan reboundin läheltä sisään ohi TP:n maalia vartioineen Jukka-Pekka Kivimäen.Pelin kuva kuitenkin muuttui täysin tauon jälkeen vieraiden saatua myötätuulen taakseen."Toisen jakson ensimmäiset 20 minuuttia oli meidän täydellistä myllytystä", Kujala kertoi.Palkinto tuli lopulta, kun Jussi Kotilahti teki laidassa esityön ja järjesti pallon Janne Järviselle, joka laukoi komean tasoituksen.Kotilahdella oli vielä tämän jälkeen puolittainen läpiajo, mutta kotijoukkueen loistava maalivahti Nikolai Grichine torjui vedon varpaankärjellään. Myös Matti Lammella oli hyvä maalipaikka, mutta laukaus jäi piippuun.Peli näytti jo päättyvän tasan, kunnes Lindqvist käytti kulmapotkusta vierasjoukkueen puolustuksen tyhjän tilan hyväkseen ratkaisten ottelun. TP sai vielä loppuhetkillä painetta GBK:n maalille, mutta parastaan esittänyt mv. Grichine sai nostettua Jyri Hietaharjun hienon vapaapotkun juuri ja juuri riman yli.TP:n keskikentälle peliä pyörittämään odotettu Sergei Bragin ei ollut ottelussa vielä edustuskelpoinen, sillä pelilupa juuttui Palloliiton faxiin.Vieraiden kotimatka viivästyi doping-testin johdosta, johon joutuivat Kalle Luode ja Petri Huttu.