Gebardin talja jäi nylkemättä

Gebardin talja jäi nylkemättäGBK – TP-Seinäjoki 3-1 (1-1)20 min 1-0 Sebastian Björkstrand (rp)21 min 1-1 Tiitus Lehtinen53 min 2-1 Tommi Kauppinen85 min 3-1 Kristoffer AinasojaVaikka TP-Seinäjoki tarjosi miehen vastuksen Kakkosen Lohko C.n ylivoimaisimmalle joukkueelle, GBK:lle, Kokkolan aurinkoisella Keskuskentällä, jäi talja nylkemättä. Kotijoukkue otti voiton numeroin 3-1 (1-1) saaden hieman liikaa apuja niin vierasjoukkueen kuin tuomaristonkin virheiden muodossa. Ei voittoa voi silti vääryytenä pitää, mutta todellisuudessa TP-Seinäjoella oli saumat mehukkaaseen yllätykseenkin.Kotijoukkue sai ensimmäisen maalipaikkansa pelin 10. minuutilla kulmurin jälkitilanteesta, mutta Anssi Syrjämäki siivosi pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Kymmenen minuuttia myöhemmin muutoin mainiosti tuominnut Suad Lulic osti Marko Laitalan tarjoileman Oscarin arvoisen filminpätkän Vesa Kivimäen liu’uttua palloon rangaistusalueella. Lahjaksi GBK sai pilkun ja Verpe keltaisen kortin, vaikka siivosikin ensin pallon pois ja jäi sen jälkeen sukeltelija Laitalan jalkoihin. Sebastian Björkstrand laukoi pallon verkkoon kellon näyttäessä 20. minuuttia.Maali ei kuitenkaan ratkaissut mitään, vaikka jäikin kismittämään paikalle saapuneita seinäjokelaisia todella paljon.Heti seuraavasta tilanteesta TP-Seinäjoki nimittäin iski kipeästi takaisin Ville Pajulan lähetettyä vaparin kohti GBK:n maalia. Siellä ylimmäiseksi nousi Tiitus Lehtinen puskien pelivälineen verkkoon tasoituksen merkiksi.Johannes Saranpää ehti pelastaa toistamiseen pallon maaliviivalta ennen kuin Kåre Björkstrand repi Mikael Muurimäen läpiajossa nurin saaden vain keltaisen palkinnokseen. Seuranneen vaparin Mikko Ylihärsilä tulitti kohti GBK:n maalia, mutta Gustav Långbacka pysäytti pallon.Kun puoliaikaan oli enää viisi minuuttia pääsi Muurimäki uudelleen karkuun. Juuri ollessaan sijoittamassa palloa verkkoon epätasainen kenttä teki tepposen ja pallo pomppasi. Mikki sai kuitenkin pallon uudelleen haltuunsa ja pystyi kuitenkin pelaamaan sen rankkualueen rajalle Pekka Väänäselle, joka ampui vihaisen vedon Långbackan torjuttavaksi.Tauolle mentäessä TP-Seinäjoki oli pelannut aivan kelvollisesti ja katsomossa ollut paikallinen media kiitteli oranssinuttuja parhaaksi GBK:ta vastaan pelanneeksi joukkueeksi. Ei syyttä suinkaan, mutta ei se juuri lämmittänyt, sillä toisella puoliajalla isännät menivät johtoon 53 minuutilla Juha Elon kulmurin jälkeen, jonka TommI Kauppinen pääsi helposti puskemaan verkkoon.Tuon maalin jälkeen pelattiin suurimmaksi osaksi yhteen päätyyn ja se pääty oli GBK:n. TP-Seinäjoki piti palloa ja pelasi mainiosti. Peliä oli jäljellä enää 13 minuuttia kun Ville Pajula pääsi puskemaan. Maalissa Långbacka ihasteli kaunista säätä tai jotakin muuta levitellen käsiään. Valitettavasti pallo vain osui tolppaan ja tasoitus jäi syntymättä.Jälleen kerran, kuten niin usein historiassa, kävi kuten saattaa käydä altavastaajan hakiessa osumaa. GBK pääsi vastaiskuun, joka melko monen mielestä oli selvä paitsio. Lippu ei kuitenkaan noussut ja näin Kristoffer Ainasoja pääsi sinetöimään loppunumeroiksi 3-1.Ei ole mitään syytä ihmetellä miksi GBK johtaa sarjaa niin selvästi kuin johtaa. Silti kalskahti hieman oudolle, että asiantunteva media palkitsi ottelun parhaina kaksi GBK:n pelaajaa, joista varsinkaan Rasmus Vikström ei todellakaan ollut sillä tasolla kuin olisi voinut odottaa. Niinpä olikin hieman outoa antaa hänelle kolme tähteä ja ratkaisevan maalin tehneelle Tommi Kauppiselle kaksi. Olisi ollut paljon realistisempaa muistaa vaikkapa Sebastian Mannströmiä tähtösillä, sillä toisen polven pelimies on todella lahjakas ja taitava kaveri.Vesa Kivimäkeä muistettiin yhdellä sakaraisella, mutta ei olisi ollut väärin palkita vaikkapa Tiitus Lehtistä, Lasse Männikköä tai edelleen vakuuttavasti pelaavaa Pekka Väänästä. Tietenkään kenenkään tilipussi ei ole samaa luokkaa kuin GBK:n pietarsaarelaistähtien, mutta kelpo peliä he silti pelasivat.GBK:n leirissä valiteltiin, että he pelasivat huonon matsin. Saattaa hyvin olla niinkin. Lieneekö niin, että vastustajalla oli mitään tekemistä asian kanssa? Sitäkin saattaisi olla hyvä pohtia. Tosin, hyvä joukkuehan voittaa huonollakin pelillä ja jos esitys oli GBK:lta huono, osoitti se olevansa juuri niin laadukas ryhmä kuin sopii odottaakin nimilistaa tutkiessa.Tässä vaiheessa voikin jo onnitella GBK:ta noususta ja odotella mielenkiinnolla ensi talven pelaajamarkkinoiden todellista karusellia kahden kokkolalaisen joukkueen pelatessa samaa sarjaa Ykkösessä.TP-Seinäjoelle tappio oli tietenkin kirvelevä, mutta ei ole mitään syytä pukeutua säkkiin. Oli mukavaa nähdä Juha Syrjälän mainio esitys hänen tultuaan toisella puoliajalla kentälle Anssi Syrjämäen tilalle ja huomata, että Petri Niemikin pystyi palaamaan kentälle, vaikkakin vain viideksi minuutiksi aivan ottelun lopulla.Vaikka tappio harmittikin vieraiden leirissä, on syytä suunnata katseet jo eteenpäin ja hakea edelleen sarjan kakkossijaa, sillä yläpuolella olevat OLS ja JBK eivät ole kauas karanneet kummankin jäätyä tasapeliin sunnuntaina.TP-Seinäjoki: Ahola, Männikkö, Lehtinen (85. Niemi), Kivimäki (v), Saranpää, Syrjämäki (49. Syrjälä), Pekka Väänänen, Jääskeläinen, Pajula, Ylihärsilä (85. Salo), Muurimäki