Hallinta ei riittänyt

Hallinta ei riittänyt TP-Seinäjoki –KauPV 1-2 (0-1)10 min 0-1 Joonas Kivinen46 min 0-2 Heikki Uusitalo64 min 1-2 Anssi SyrjämäkiVaikka Nelosessa pelaava TP-Seinäjoki hallitsikin otteluaan Kolmosessa pelaavaa Kaustisen Pohjan-Veikkoja vastaan lähes mielin määrin, ei joukkue kyennyt hyödyntämään dominointiaan maalien muodossa. Sen sijaan vieraat iskivät kahdesti hieman helponlaisesti, eikä kotijoukkueen takaa-ajo riittänyt kuin kavennukseen.TP-Seinäjoki otti ottelun haltuunsa heti alussa ja sai nopeassa tahdissa pari kulmuria, joista ei pystytty kehittämään paljonkaan. Olli Rintamäki pääsi kuitenkin jo kolmannella minuutilla tulittamaan vihaisesti, mutta vierasjoukkue iski kuitenkin tuloksellisemmin. Pelikellon ollessa noin 10 minuutin kohdalla karkasi nopea Joonas Kivinen omille teilleen ja pääsi laukomaan pallon etukulmasta ohi Atte Tervasmäen.Vain muutamaa minuuttia myöhemmin vieraiden puolustaja ajeli jalkapohja edellä suoraan Tommi Haanpään nilkoille. Tempusta olisi tosi peleissä ollut jopa punainen kortti paikallaan, sillä sen verran rumasti pakki tilanteeseen tuli. Kortteja alkoikin nousta ottelun vanhentuessa pelin kohtuullisen hyvin kontrollissaan pitäneen Jukka Rintalan taskusta tiheään tahtiin. Vieraat keräsivät sangen aggressiivisella ja rumallakin pelillään neljän varoituksen lisäksi yhden ulosajon. Vieraiden toisen maalin heti toisen puoliajan ensimmäisestä hyökkäyksestä puskenut Heikki Uusitalo nimittäin pysyi yllättävänkin kauan kentällä siihen nähden, miten mies potki kaikkea liikkuvaa. Vaikka Uusitalo pelasikin varsin kovaa, oli hän myös vieraiden keskikentällä erittäin tärkeä pelaaja. Varoituksia tuli myös kotijoukkueelle koko joukko, vaikka ei peli sinällään erityisen paljon törkeyksiä tarjonnutkaan.Toisella puoliajalla kotijoukkue jatkoi pelin hallintaansa, vaikka tekikin tauolla viisi vaihtoa. Työnteko palkittiin maalin muodossa 64. minuutilla vasemman pakin tontilta kärkeen siirtyneen Anssi Syrjämäen onnistuttua sijoituksessaan. Lähemmäksi tasapeliä ei kotijoukkue kuitenkaan päässyt, vaikka vei mm. kulmurit nimiinsä 9-0. Aivan ottelun lopussa oli toki tekopaikka Janne Kotamäellä, joka kuitenkin nosti pallon hieman yli maalin.TP-Seinäjoki: Atte Tervasmäki (46. Niclas Sandelin), Anssi Syrjämäki, Rami Sariola, Jukka Ahola (68. Ilkka Jaatinen, v), Vesa Kivimäki (v, 46. Juuso Pitkäranta), Juho Mäki-Maunus (46. Karri Hiirikoski, v), Jarkko Mäki-Maunus (64. Samir Bouroussi), Samir Bouroussi (46. Janne Kotamäki), Timo Rauhala (64. Ville Suutala), Tommi Haanpää, Olli Rintamäki (46. Jyri Reinilä)