Hallittu voitto Jarosta

Hallittu voitto JarostaTP-Seinäjoki – FF Jaro 5–0 (3-0)04 min 1-0 Jesse Sarajärvi08 min 2-0 Aleksi Leppänen14 min 3-0 Aleksi Leppänen39 min 4-0 Tuomas Lähdesmäki44 min 5-0 Aleksi LeppänenYsivitosille tuli vieraaksi Prunttimäkeen odotettu vieras FF Jaro. Jaroa ei tähän saakka ole koskaan voitettu. Kevätkierroksella saavutettiin tasapeli ja nyt tuli voitto näytöstyyliin.Ottelu lähti käyntiin oranssipaitojen hallinnalla ja hyökkäykset kohti Jaron maalia aloitettiin heti, ensimmäinen maalipaikka oli jo 27 sekunnin kohdalla. Ensimmäinen maali syntyi jo neljän minuutin pelin jälkeen, kun Jesse Sarajärven ampuma kierteinen kulma upposi Jaron maalivahdin Patrik Häggblominkäsien kautta maaliin.Kahdeksan minuutin kohdalla Aleksi Leppänen teki lukemiksi 2-0 ja kun 14 minuuttia oli pelattu Aleksi Leppänen ampui vasurilla Jesse Isosaaren syötöstä puoliaikalukemiksi 3-0.Toinen puoliaika oli suoraa jatkoa ensimmäiselle puoliajalle, peli pysyi kotijoukkueen kontrollissa vaikka vastustaja saikin myötätuulen avukseen. Tuomas Lähdesmäki kävi lataamassa Elias Ahteen syötöstä pallon verkon perukoille,tilanne 4-0 kun peliä oli käyty 39 min. 44 min Aleksi Leppänen viimeisteli hattutemppunsa ja teki numeroiksi 5-0, jotka jäivät ottelun loppunumeroiksi. Ottelun viimeisen vartin TP:n pojat lähinnä varmistelivat voittoa ja suojelivat oman maalin nollaa. Kokonaisuutena loppunumerot kuvaavat hyvin kentän tapahtumia.Jarolaiset ansaitsevat kunniamaininnan asenteestaan, he pelasivat oman pelinsä hyvällä asenteella huolimatta tulostaulun tilanteesta. Myös heidän keskialueen syöttöpelinsä on parhaimmillaan silmiähivelevää katseltavaa.Ysivitosten peli paranee kauden edetessä ja suvereenit voitot VIFK:sta(Nike Premier 9.) ja nyt FF Jarosta, joka edelleenkin kuuluu valtakunnan parhaimpien joukkueiden joukkoon, kertovat tasosta jolla liikutaan.Yksittäisessä pelissä voidaan haastaa valtakunnasta, kenet tahansa. Peliä pelataan joukkueena ja hyökkäyspäässä löytyy aina uusia ratkaisijoita, maaleja tehdään molemmilta laidoilta yhtä hyvin kuin keskeltäkin. Puolustuksen pitävyydestä kertoo se, että VIFK ja Jaro saivat yhteensä yhden maalin aikaan TP:n verkkoon.Valmentaja Jorma Tuohisaarella oli hymy herkässä ottelun jälkeen. ”Jaro on kiva mittari, miten oman porukan peli kehittyy. Viime vuonna pelattiin kolmasti, hävittiin 8-0, 4-0 ja 2-0. Kevään harkkapelissä hävittiin 5-1, kevätkierroksen sarjamatsissa tasuri 2-2, ja nyt puhdas voitto 5-0, kyllä tässä tehty työ kantaa hedelmää ja kun kyseessä oli ensimmäinen voitto Jarosta, tuntuu tämä makealta”, jutteli Tuohisaari pelin jälkeen.Ysivitosilla ohjelma jatkuu tiukkana ensi viikolla. Torstaina vierasottelu Kokkolassa, ja perjantaina suunta Nurmijärvelle. Siellä pelataan erittäin kovatasoinen back2school-cup. Mukana siellä on 8 Nike Premier finaaleissa ollutta joukkuetta.TP-Seinäjoki:Jesse Isosaari, Aleksi Leppänen, Joona Lautamaja, Janne Silvonen, Joona Ala-Hukkala, Tuomas Lähdesmäki, Konstantin Iakovlev, Janne Tuohisaari, Elias Ahde, Lauri Ylinen-Luopa, Joona Niemelä, Jaakko Vihanta, Patrik Puhtimäki, Valtteri Peitso, Petteri Puumala, Jess