Hangossa nähtiin pommitus

Täsmälleen 24 vuotta sitten nähtiin  Hangon Rukki Areenalla melkoinen pommitus. Silloin nimittäin pelattiin Veikkausliigan nousukarsinnan ensimmäinen osaottelu, jossa vastakkain olivat paikallinen Hangö IK ja Törnävän Pallo -55. Silloin seuran käyttönimenä oli tietenkin TP-Seinäjoki.

Keith Armstrongin valmentama vierasjoukkue oli valmistautunut karsintaan hyvin. "Keke" oli käynyt itse tsekkaamassa Hikkenin pari edeltävää ottelua ja mitä ilmeisimmin myös löytänyt ne kipupisteet, joihin iskeä. Kaiken lisäksi Hankoon matkustettiin jo edellisenä iltana.

Vaikka kotijoukkue johtikin ottelua tauolla, toisella puoliajalla kentällä nähtiin sangen yksipuolinen esitys vieraiden pommitettua neljä osumaa. Kosteahkolla kentällä pelatun ottelun jälkeen toinen osaottelu Seinäjoen Keskuskentällä oli käytännössä vain muodollisuus.

Ottelun loppunumerot kirjattiin vieraille peräti 5-2 (1-2). Maalijuhlissa vieraista onnistuivat kahdesti maalanneen Vesa Kiljusen lisäksi nykyinen SJK-luotsi Jani Honkavaara, Arto Jalasvaara ja Mark Nangle.

Vieraskannattajia oli saapunut todella paljon paikanpäälle. Matsiin  tultiin monin eri konstein, kuten omilla autoilla, busseilla ja jopa lentämällä.