Hieno esitys palautti uskon

Hieno esitys palautti uskon TP-Seinäjoki – Öja-73 5-0 (3-0)29 min 1-0 Marko Huttu32 min 2-0 Mikko Ylihärsilä35 min 3-0 Matti Lampi71 min 4-0 Jari-Pekka Luoma90 min 5-0 Matti LampiTP-Seinäjoki näytti tiukassa paikassa sen potentiaalin, mikä joukkueesta löytyy ja nappasi komean voiton lähes kahden kuukauden tauon jälkeen. Öja-73 oli täydellinen vastaantulija oranssipaitojen hallitessa tapahtumia suvereeniin tyyliin. Paremmalla viimeistelyllä numerot olisivat olleet vielä nähtyä suuremmat. Kuvaavaa oli myös se, ettei vastustajalla ollut ottelussa yhtään todellista maalipaikkaa.TP oli muuttanut pelitapaansa suoraviivaisempaan suuntaan ja tämä tuottikin erinomaista tulosta. Palloa pelattiin nyt hyökkäysalueella nopeasti maata pitkin pystyyn eikä vastustajan puolustus pysynyt vauhdissa mukana. Tilanteita syntyi Öjan maalille alusta lähtien ja oli oikeastaan vain ajan kysymys, koska pallo on verkossa.Marko Huttu sai lopulta kunnian avata hanat Matti Lammen syötöstä. Mikko Ylihärsilä puolestaan laukoi jo kauden 10. osumansa komealla vedolla takanurkkaan Hutun tarjoilusta ja Lampi täydensi kotijoukkueen ensimmäisen puoliajan tehojakson, kenenkäs muun kuin ottelun hahmoihin kuuluneen Hutun syötöstä.Jari-Pekka Luoma tuli Ylihärsilän tilalle toisella jaksolla eikä ehtinyt olla kentällä kuin pari minuuttia ennen kuin iski hienon maalin. Ei niin taiturimaisena tunnettu Luoma yllätti kaikki harhauttamalla puolustajan pienellä vippauksella ja täräyttämällä pallon alakulmaan. Loistava yksilösuoritus Japelta! Lampi päätti maalijuhlat laukomalla toisen osumansa Vesa Kivimäen läpisyötöstä pelikellon näyttäessä jo täyttä aikaa.Oranssipaitojen riveistä löytyi sunnuntaina pelkkiä sankareita. Puolustus ei joutunut erityisen lujille, mutta hoiteli Tuomo Nuojuan ja Janne Sallin johdolla vähät työnsä vuorenvarmasti. Jani Asuintupa on löytänyt uuden "kodin" laitapakkina. Keskikentällä Matti Lampi ei näytä osaavan huonoa peliä pelata ja Ville Pekkasen työmoraalia sai jälleen ihailla toisella laidalla, vaikka maalipaikkoja "Peke" tällä kertaa tuhlailikin kahden miehen edestä. Kärjessä väkevästi rynnivää Mikko Ylihärsilää on todella vaikea pysäyttää laillisin keinoin.Öja on ainakin sunnuntain esityksen perusteella oikealla paikalla sarjataulukossa. Vanhojen konkarien parhaat päivät näyttävät olevan auttamatta takanapäin, etenkin vielä muutama vuosi sitten Jaron paidassa loistanut Timo Kivilompolo on enää kuin varjo entisestä."Ei pystytty TP:n tahtiin. Oltiin pelillisesti vaisuja, mutta TP teki meistä vaisuja", Öjan kakkosvalmentaja Rauno Lesonen tunnusti.TP-Seinäjoki: Hakala, Saranpää, Nuojua (v), Salli, Asuintupa, Lampi, Ylinen, Mäki-Maunus, Pekkanen (76. Leppänen), Ylihärsilä (68. Luoma), Huttu (76. Kivimäki)