Historiaa: Tänä päivänä 1989

Historiaa: Tänä päivänä 1989 Kausi 1989 oli Hannu ”Köppä” Rajaniemen kolmas kausi pruukilaisten peräsimessä. Kaksi ensimmäistä kautta TP-Seinäjoki oli sijoittunut mukavasti Kakkosen pohjoislohkossa toiseksi ja kolmanneksi. Kolmas kerta kuitenkin toden sanoi.Noususaumat Ykköseen tuntuivat häviävän käsistä kahden peräkkäisen tappion myötä KPT-85:n kaadettua oranssinutut Kemissä 3-1 ja NIK:n haettua vetisen voiton Keskuskentältä lukemin 1-0 Keith Armstrongin missattua ottelussa pilkun.Uusi nousukiito alkoi kuitenkin Kajaanin Palloilijoita vastaan 5-0 –voitolla ja 27.8. TP-Seinäjoki matkusti aina vaarallisen VPS:n vieraaksi Hietalahteen. FC Kiiston nykyinen valmentaja, Tomasz Arceusz, oli tuolloin huikeassa vireessä ja veikin isännät jo 11. minuutilla 1-0 –johtoon. Pitkään näyttikin siltä, että VPS pistää pisteen TP-Seinäjoen haaveille, mutta kun peliaikaa oli jäljellä vain 11 minuuttia tasoitti joukkueen kapteeni Vesa Tyrväinen numeroiksi 1-1. Peliaikaa oli jäljellä enää pari minuuttia kun Mustanaamio iski. Mika ”Mustis” Koivumäki nousi pakin tontiltaan ylös ja survoi riemukkaan voittomaalin pruukilaisille.Tuon ottelun jälkeen ei TP-Seinäjoki hävinnyt enää ainuttakaan kamppailua, vaan pääsi juhlimaan nousua Ykköseen kotikentällään tasapelillä Rovaniemen Reipasta vastaan 1. lokakuuta.27.08. VPS – TP-Seinäjoki 1-2 (1-0)1-0 Tomas Arceusz 11 min1-1 Vesa Tyrväinen 79 min1-2 Mika Koivumäki 88 minKokoonpanotVPS: Hannu Ritola, Claus Kokko (v), Jaakko Metsäranta (Kim Kaijansilta), Matti Ahonen, Seppo Sulonen, Tomasz Arceusz, Mika Koivumäki, Peter Westersten, Jarmo Lappalainen, Harri Kevari, Juha PeltolaTP-Seinäjoki: Asko Ristimäki (v), Mika Koivumäki, Keith Armstrong, Kari Hietamäki, Reijo Palovuori, Raimo Sarajärvi (v), Vesa Tyrväinen, Anssi Latvala (Toni Korkeakunnas), Pekka Husu, Andrew Dixon (v), Mika Vainio