Historiaa – tänä päivänä 1989

Historiaa – tänä päivänä 1989 TP-Seinäjoki taisteli noususta Ykköseen valmentaja Hannu „Köppä“ Rajaniemen johdolla. Alla oli neljä peliä ilman tappiota ja edellisellä viikolla 1-0 -voitto irtosi Stephen Wardin sohittua pallon omaan verkkoon matsissa BK-IFK:ta vastaan. Taistelussa oli mukana Nykarleby IK, joka puolestaan oli käynyt kaatamassa TP-Seinäjoen vetisellä Keskuskentällä muutamaa viikkoa aiemmin.TP-Seinäjoki matkusti Mosedalin kentälle hakemaan revanssia kevätkierroksen tappiolleen. Ottelu alkoikin oranssinuttujen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla Toni Korkeakunnaan iskettyä jo ottelun kuudennella minuutilla johtomaalin. Keith Armstrongin osuma alle 10 minuuttia ennen taukoa vei oranssipaidat kahden maalin taukojohtoon.Toisella puoliajalla keskikenttää dominoinut Pekka Husu viimeisteli ottelun viimeiseksi jääneen maalin ratkaisten loppunumeroiksi 3-0 vieraille.Voitto piti TP-Seinäjoen hyvin mukana kärkitaistelussa, joka huipentui muutamaa viikkoa myöhemmin riemukkaisiin juhliin kotikentällä nousun merkiksi.17.09. Kraft – TP-Seinäjoki 0-3 (0-2)0-1 Toni Korkeakunnas 6 min0-2 Keith Armstrong 36 min0-3 Pekka Husu KokoonpanotKraft: Lars-Eric Lund, Mikael Miemois, Mats Öhman, Joszef Toth (v), Joakim Gull, Kaj Kangasniemi, Kjell Berg, Ivor Linton, Peter Sundlin, Christer Pihlgren, Kaj PalmbergTP-Seinäjoki: Asko Ristimäki, Mika Koivumäki, Keith Armstrong, Kari Hietamäki, Reijo Palovuori, Raimo Sarajärvi, Vesa Tyrväinen, Toni Korkeakunnas (v), Pekka Husu, Andrew Dixon, Mika Vainio (Anssi Latvala)