Huima haki ansaitun voiton

TP-Seinäjoki – Huima 1-3 (1-2)25 min 1-0 Marko Huttu39 min 1-1 Tuomas Korpela44 min 1-2 Korpela90 min 1-3 Viktor AleksejevHyvin liikkunut ja aggressiivisesti pelannut sarjanousija Huima esiintyi pirteästi TP-Seinäjoen vieraana. TP:llä liike ei ollut samaa tasoa, ja kun syöttötarkkuudessakin jäi parantamisen varaa ja laukauksissa säästeltiin, oli tulos oikeutettu.Äänekoskelaisten voitto oli myös tilanteiden valossa täysin ansaittu. Joukkueella oli useita hyviä maalintekopaikkoja, kun taas oranssipaidoilla ne olivat harvinaista herkkua. TP:lläkin oli ottelussa hyvät hetkensä, mutta hallinta oli lähinnä näennäistä ja keinot loppuivat paria poikkeusta lukuunottamatta viimeistään vastustajan rangaistusalueen rajalla. Kunnollisiin suoriin hyökkäyksiin kotijoukkue ei päässyt kuin muutaman kerran.Ottelun alku enteili vielä hyvää, sillä TP aloitti vahvasti ja sai paineen Huiman päätyyn. Pikku hiljaa peli tasaantui ja Huimakin sai otetta. Oranssipaidat joka tapauksessa avasivat maalihanat, kun Ville Pekkanen syötti Marko Hutun keskelle vapaaseen paikkaan, josta "Make" laukoi pallon tarkasti tolpan juureen.Huiman prässi ja vahva erikoistilannepelaaminen toivat konkreettista tulosta ensimmäisen puoliajan lopussa. Ensin ottelun hahmoihin kuulunut Tuomas Korpela puski sivurajaheiton jälkeen 1-1 ja muutamaa minuuttia myöhemmin sama mies laukoi tällä kertaa kulmapotkun jälkitilanteesta takanurkkaan toisen osuman. Tappioasemassakaan TP ei saanut peliään kunnolla käyntiin, vaan Jukka-Pekka Kivimäki joutui maalillaan torjuntatöihin. Kotijoukkueen paras paikka oli Vesa Kivimäen hyvä pusku, mutta maalivahdin syliin.Huiman kolmas maali syntyi loppuhetkillä vastahyökkäyksestä terävän venäläiskärjen Viktor Aleksejevin komealla vedolla ylös, syötön tarjoili Viktor Zhak.TP-Seinäjoki: J-P. Kivimäki, Saranpää (v), Lehtinen, Niemi (79. Wahlsten), Asuintupa, Oksanen (77. Kuusela), Ylinen, Nuojua, Pekkanen, Huttu, V. Kivimäki (59. Luoma)