Hyvä infotilaisuus

Peräti 31 SJK-junioreiden mukaan lähtevää tyttöfutiksen toimijaa kokoontui torstaina Elinkeinotalolle kuuntelemaan tulevia toimintaedellytyksiä, mahdollisuuksia ja esittämään kysymyksiä mieltä vaivaavista asiaan liittyvistä asioista.

Hannu Huilla kertoi kaunistelematta seurasta ja seuran tavasta toimia, seuramaksuista mitä ne sisältävät ja mitä ne eivät sisällä.

Timo Rauhala puolestaan kertoi missä tilanteessa tyttöfutiksen suhteen ollaan tällä hetkellä. Näyttäisi siltä, että lähes joka ikäluokkaan saadaan toimivat joukkueet. ”Tinke” on ns. key person SJK-junioreiden puolella tyttöfutiksen kehittämisessä. Tosin hän hoitaa leiviskänsä myös poikien puolella.

Valmennuksellisista asioista infosi puolestaan seuran valmennuspäällikkö Jyri Hietaharju. Hän totesi, että SJK-junioreissa on oma valmennuslinja, joka löytyy myös netistä kuten myös monet muut joukkuetoiminnan ulkopuoliset aktiviteetit, joista osa on pelaajille ilmaisia.

Jyri myös esitteli harkkavuorot vol. 1,0 korostaen, että älkää nyt ottako tästä vielä kännykkäkuvia, koska on luultavampaa, että tämä vielä muuttuu muutamaan kertaan mutta toiveita voi vielä esittää.

Paljon tuli myös kysymyksiä, joihin osaan saatiin vastaus, osaan ei johtuen mm. harjoitusvuorojen ja paikkojen "liikkuvuudesta," joihin seuralla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa. Seura-asun saaminen näytti olevan tärkeä asia ja myös sellainen, johon pieni SJK-juniorit ei voi mitään Adidaksen aikatauluille…

Ehkä tärkein viesti seuraan tuleville toimijoille oli Hannu Huillan päätöstoteamus: "Älkää odottako asioiden muuttuvan heti. Poikapuolellakin tämä on vienyt vuosia. Mutta olemme hyvällä tiellä ja kyllä tästä hyvä tulee. Tyttöfutis on nousussa. Ei paikallisesti, ei pelkästään valtakunnallisesti, vaan myös kansainvälisesti."