Hyvä turnauspäivä nollakutosille

Nollakutosten talvisarjaturnaus lauantaina Wallsport Areenassa sujui positiivisissa merkeissä. Kilpasarjassa SJK-junioreilla oli neljä peliä, joista saavutettiin kolme voittoa. Viimeisessä pelissä tuli niukka tappio Nokian Palloseuralle.

Viimeinen peli oli tiukka ja tasainen, vastustaja teki kuitenkin tällä kertaa yhden ja SJK ei onnistunut, joten voitto tällä kertaa Nokialle. Haastesarjan ryhmä pelasi kolme peliä, ja otti hienosti 3 voittoa. Viimeinen peli oli NoPS:n haasteryhmää vastaan. jossa vierailija ehti menemään ottelun alkupuolella jo kahden maalin johtoon

SJK-juniorit kuitenkin onnistui maalinteossa ottelun loppupuolella siten, että nousi lopulta hienosti tappioasemasta 3-2 voittoon.

Turnauksen loppusaldo SJK:n osalta: 7 peliä, 6 voittoa ja maalisuhde 20-4. Neljä päästettyä maalia seitsemään peliin kuvastaa osittain myös sitä, mihin treeneissäkin on alkutalvi keskitytty, eli puolustus ja prässipelaamiseen.

Kilparyhmä:

SJK – VPS 5-0

SJK – VIFK 2-1

SJK – KPV 1-0

SJK – NoPS 0-1

Haasteryhmä:

SJK – Jaro 6-0

SJK – KPV 3-0

SJK – NoPS 3-2

Valmennuksen kommentit turnauksen jälkeen:

– Treeneissä on joulu ja tammikuun ajan keskitytty puolustus- ja prässipelaamiseen. Nämä asiat olivat myös teemana tähän turnaukseen lähdettäessä. Halusimme aktiivisen prässin kautta saada pallonriistoja syvällä vastustajan kenttäpuoliskolla, ja tässä onnistuimme tänään hyvin. Puolustimme hyvin ylöspäin ja teimme vastustajien pelinrakentelun vaikeaksi.

– Viimeisten muutaman viikon ajan olemme treeneissä pyrkineet tunnistamaan tilanteita, milloin kuljetan eteenpäin ja milloin syötän.

– Tässä onnistuttiin tänään vaihtelevasti. Hieman puutteellisen havainnoinnin ja hätäilyn johdosta ajamme itseämme turhan usein vaikeisiin tilanteisiin. Suorituksiin kaivataan kokonaisuutena hieman lisää rauhallisuutta. Lisäksi laitapelaamiseen kaivataan vielä hieman parempaa tekemistä. Kun sijoitumme paremmin leveyteen, pääsemme paremmissa asemissa haastamaan 1v1 tilanteissa tai jopa suoraan vastustajasta ohi.

– Peliryhmien viimeisissä peleissä liike alkoi hieman hiipumaan aktiivisen pelin seurauksena, mutta  kokonaisuutena tämän päiväiset peliesitykset molempien peliryhmien osalta olivat erittäin positiiviset ja tästä on hyvä jatkaa treenien kautta eteenpäin.

Tulokset kokonaisuudessaan liitteessä.