Hyvästä matsista hyvät pinnat

SJK-juniorit v ABC/Strömsö 4-2 (1-1)36 min 0-1 Jim Mattfolk37 min 1-1 Teemu Kukila60 min 2-1 Petri Huttu69 min 3-1 Konsta Kivipelto90 min 3-2 Frans Villanen91 min 4-2 Joonas Kuivalainen

SJK-juniorit otti seitsemännen peräkkäisen voittonsa Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Nelosessa kaadettuaan ihan hyvätasoisessa ja viihdyttävässä kamppailussa viime kaudella Vitosen voittaneen ABC/Strömsön Jouppilanvuoren tekonurmella.

Peli oli kokonaisuutena todella mukavaa Nelosen peliä kummankin keskityttyä pelaamiseen koiruuksien ja turhuuksien sijaan. Vaikka kotijoukkue vei ensimmäistä puoliaikaa pelillisesti todella selvästi, loi vierailija kuitenkin vaarallisimmat tekopaikat. Kotijoukkueen maalilla debytoinut nuori Saku Kankaanpää selvitti monta kohtalaisen ikävää vetoa kunnialla pitäen joukkuetta jopa hiukan pystyssä.

Johtomaalinsa ABC/Strömsö sai kyllä ihan selkeän tuomarivirheen jälkeen ABC/Strömsön pelaajan kolattua selästä Roope Takalan. Onneksi se oli semantiikkaa, sillä heti seuraavasta hyökkäyksestä SJK-juniorit iski pelin tasoihin Teemu Kukilan osumalla.

Toisella puoliajalla kotijoukkue oli hiukan jopa ottavana osapuolena, mutta vastaavasti toisessa päässä kenttää joukkue oli selvästi vaarallisempi kuin ensimmäisellä puoliajalla ja paikkoja luotiin hienosti rakentamalla useampiakin.

Yhdestä tällaisesta tilanteesta kokenut Petri Huttu pääsikin naulaamaan kotijoukkueen johtomaalin ja vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin samantyylinen rakentelu tuotti paikan Konsta Kivipellolle, joka sai laukoa isännät kahden maalin johtoon.

Toisen puoliajan lopusta reilut 20 minuuttia mentiin enemmän tai vähemmän tasapäisesti, mutta vielä kamppailun viimeisellä minuutilla sitten tapahtuikin. Ensin vieraat kavensivat Frans Villasen osumalla numeroiksi 3-2, mutta lähes saman tien Joonas Kuivalainen käytti tilanteen loistavasti hyväkseen roikottaen pallon vieraiden verkkoon. Se olikin ottelun viimeinen tapahtuma.

Vaikka SJK-junioreilta olikin sivussa reilut puoli joukkueellista ihan kohtalaisen tärkeitäkin pelaajia, joukkue pelasi yhä kelpo futista ja nosti pistesaaliinsa 46 pinnaan, eli pisteen päähän Kungliga Wasasta.