Jallu tulitti voittomaalit

TP-Seinäjoki vieraili lauantaina Kemissä, missä vastaan asettui Tornion Pallo –47 Ykkös Cupin viimeisessä kohtaamisessa. Vieraileva TP osoittautui paremmaksi vieden voiton numeroin 2-1 (1-0).
Seinäjokelaisittain ottelun hahmo oli ilman muuta molemmista osumista vastannut Arto Jalasvaara, joka aloitti maalinteon noin 25 minuutin pelin jälkeen. Osuma syntyi kun liinatukka pääsi katkaisemaan torniolaisten syötön.
Toisen maalinsa Jallu iski 67. Minuutilla Lasse Männikön esityöstä kotijoukkueen maalivahdin haparoitua hieman keskityspallon kanssa.
Vierasjoukkueen valmentaja Asko Ristimäki luonnehti kamppailua aavistuksen verran sekavaksi, johon oma syynsä on Kemin kapeahkolla Junko –hallilla.
”Siinä peli hieman menee sekaiseksi. Lisäksi erotuomari Juha Nykänen otti kovin tarkan linjan alussa puhallellen koko ajan vapareita. Voitto oli kuitenkin ihan maistuvainen. Sitä paitsi yksi tämmöinen kunnon reissu tekee kyllä hyvääkin. Nyt lähdettiin aamulla kahdeksalta ja matsi alkoi illalla puoli seiskalta, eli pitkä matka”, Akkeri tilitti.
Ristimäki peluutti jälleen rohkeasti kokoonpanoaan. Maalissa avanneen JiiPee Kivimäen tilalle tuli toisella jaksolla Kimmo Ristimäki, joka joutui antautumaan TP-47:n Roman Miroshnichenkon kavennettua luoppunumeroiksi 79. minuutilla 1-2.

Alakerrassa Mika Hiekka pelasi pakkina hyvän matsin. Pasi Oksanen, Mika Kallio ja Tuomo Nuojua olivat muut puolustajat. Petri Niemi puolestaan pääsi jälleen peliin mukaan korvattuaan Ume Nuojuan.

Keskikentällä sekä Jani Honkavaara, että Jason Thomas saivat varoitukset ja Jallu siis vastasi parista maalista. Lasse Männikkö täydensi kvartetin.
Kärkeen löytyi Janne Järvisen pariksi Chris Cleaver, jolla ei siis ole sopimusta vielä. Mikko Ylihärsilä korvasi toisella puoliajalla Jannen ja Betinho Chrisin.
Näin TP-Seinäjoen saldoksi Ykkös Cupissa muodostui kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Ensin Jaro oli Pietarsaaressa parempi 2-1, sitten Tervarit kellisti TP-Seinäjoen Areenassa paitsiomaalillaan 1-0. Kraft puolestaan sai löylytyksen numeroin 4-0 ja päätteeksi siis kaatui Tornio vieraissa 2-1. Saldoon voi olla varsin tyytyväinen, onhan ryhmä elänyt varsin paljon.