Jännitystä ja dramatiikkaa koko rahalla

09.08. TP-Seinäjoki – TPV 4-3 (1-0)04 min 1-0 Jouni Santanen62 min 1-1 Antal Simon67 min 2-1 Mikael Muurimäki69 min 3-1 Mark Joseph (rp)77 min 3-2 Jarmo Poskiparta86 min 3-3 Jarmo Poskiparta89 min 4-3 Mark Joseph (rp)TP-Seinäjoki ja TPV Tampereelta tarjosivat sunnuntaina Keskuskentällä huikean toisen puoliajan näytelmän Ykkösen runkosarjan päätteeksi. Alati vaihtelevien tapahtumien jälkeen yleisöönmenevä ja viihdyttävä ottelu päättyi lopulta pruukilaisten riemukkaaseen 4-3 (1-0) -voittoon. Kolmesta pisteestä huolimatta TP jäi pohjoislohkon neloseksi ja saa vain yhden lähtöpisteen sekä neljä kotiottelua ylempään loppusarjaan.Kotijoukkue sai mainion alun peliin, kun jo muutaman peliminuutin jälkeen ykköstykki Jouni Santanen ampui kauden 10. osumansa. Mark Joseph nosti pallon yli TPV:n puolustuslinjan ja Jone pääsi David Mooren ahdisteluista huolimatta sijoittamaan pallon mv. Vesa Hollin käsien kautta alanurkkaan.TP hallitsi ensimmäistä puoliaikaa maalin jälkeenkin. Pasi Oksanen laukoi maalivahdin sylkypalloon, mutta Holli pystyi torjumaan. Joseph tykitti rangaistusalueen kulmasta vaparin tolppaan ja tamperelaispakki sai purettua jatkotilanteen.Pruukilaisten hallinnasta huolimatta vieraat ehtivät pariin otteeseen säikäyttää. TP:n puolustus sekoili ja Toni Kalliolle tarjoutui avopaikka, jonka Sami Sinkkonen maalissa selvitti loistavasti jaloillaan. Sakari Saarinen rynni röyhkeästi laidasta sisään ohi Marko Mäenpään, mutta miehen kuti livahti takatolppaa nuollen ohi. Sinkkonen epäonnistui muutaman kerran pahasti avauksissaan, mutta muuten mies oli itse varmuus.Toisesta jaksosta muodostui harvinaisen tapahtumarikas. Simon Antal tasoitti pelin komealla vedolla ristikkoon 2-kympistä. Vaihdosta Mika Kallion tilalle peliin tullut Mikael Muurimäki kuittasi pian ja rynnisti Santasen pystysyötöstä paitsioansan läpi sijoittaen hallitusti Hollin alta keskelle verkkoa.Peliä käytiin pari minuuttia eteenpäin, jolloin rajusti taistellut Santanen kaadettiin kahdesti alueella ja erotuomari Herkko Holopaisen pilli soi rankkarin merkiksi. Mark Joseph ampui pilkun varmasti alanurkkaan ja TP:lle varman tuntuisen kahden maalin johdon.Jo seuraavasta hyökkäyksestä palloa vietiin puolestaan kotijoukkueen päätyyn pilkulle. Betinho rikkoi Eduardoa ja Antal laukoi rangaistuspotkun tolppaan. Tunteet kuumenivat niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin ja pääosaan noussut Holopainen passitti TP:n luotsin Hannu "Köppä" Rajaniemen katsomoon.Kun vajaa vartti oli jäljellä, TPV:n Jarmo Poskiparta ampui täysin yllättäen kaukovedolla maita tolpan kautta tamperelaiset maalin päähän. Pelin viime minuuteilla vieraat saivat vapaapotkun kulmalipun tuntumasta. Poskiparta hiipi takatolpalle ja puski vapaasti pruukilaispuolustuksen uinahduksesta Antalin keskityksen sisään tasoittaen numeroiksi 3-3.Kello kävi jo viimeistä minuuttia, kun maalivahti Holli teloi terhakkaasti esiintynyttä Mikael Muurimäkeä rankkualueella ja pilkullehan pallo jälleen vietiin. Mark Joseph tykitti ammattimiehen varmuudella tällä kertaa toiseen alanurkkaan TP:lle kolmen pisteen arvoisen osuman hurjan toisen jakson ja koko ottelun huipentumaksi.