Joulukalenteri puolivälissä – No 12

SJK-junioreiden joulukalenterin luukku numero 12 ei poikkeuksellisesti esittelekään yhtä henkilöä, vaan kuvan takaa paljastuu pieni tarina.

Ottelussa ovat vastakkain Norwich City FC:n ja Törnävän Pallo -55:n juniorit Linnanpuiston kentällä pelatussa ottelussa. Tuloksesta ei ole tuon taivaallista tietoa, mutta melko varmasti Cymru Canaries ottelun voitti.

Siis Cymru Canaries oli tuolloin valmentaja Kit Carsinin luotsaaman joukkueen nimi, koska seuroilla ei virallisesti saanut olla omaa junioritoimintaa ennen kuin koulupoikasopimuksen tekemisen jälkeen.

Näinpä Carsonin joukkue reissasi ympäri Eurooppaa turnauksissa ja leireilemässä waleslaisen nimen alla ollen kuitenkin todellisuudessa Norwichin joukkue.

TP-55:n nykyinenkin puheenjohtaja Jukka Saarijärvi ja valmentajavelho Kit Carson synnyttivät 1990-luvun alkupuoliskolla erinomaisen yhteistyön, jonka hedelmiä olivat lukuisat TP-55n juniorijoukkueiden matkat Canary Cup -turnaukseen, joka pelattiin East Angliassa Norwichin ympäristössä. Majapaikkana toimi kerta toisensa jälkeen Great Yarmouth.