Joulukalenterin luukku No 23

Joulukalenterin luukuista avautuu tänään toiseksi viimeinen, eli no 23. Päivä olisi vielä odoteltavaa, ennen kuin väki pääsee aukomaan lahjojaan kuusen juurelta ja syömään jouluherkkuja notkuvista pöydistä.

Vuosi on ollut lievästikin ilmaistuna sangen poikkeuksellinen. Tammikuussa päästiin pelaamaan ensimmäisiä turnauksia Kuortaneen Urheiluopiston upeassa hallissa. Harjoittelu suoritettiin pääsääntöisesti siellä omassa ”kotipesässä”, eli Wallsport Areenassa.

Korona alkoi Kiinassa ja sieltä se on levinnyt ympäri maailman. Tammikuu siis mentiin vielä ihan ok, mutta helmikuulla alkoi jo tulla merkkejä siitä, että ihan kaikki ei ole kohdillaan. Maaliskuussa Suomessa alkoi tulla jo rajoituksia ja huhti-toukokuu olivatkin sitten todella poikkeuksellisia.

Sarjat ja harjoitukset olivat tauolla. Pelaajille ja perheille kaikki kunnia siitä, että silloinkin nuoriso treenasi ensin yksinään ja sen jälkeen pienryhmissä. Vasta kesäkuulla päästiin oikeastaan oikeisiin joukkueharjoitusten pariin ja pelejä päästiin pelaamaan saman kuun lopulla.

Aikaisemmin heinäkuussa ei paljonkaan ole pelattu. Nyt heinä-syyskuu olivat kiireisempää aikaa kuin oikeastaan koskaan aiemmin juniorijalkapallossa. Otteluita pelattiin useita viikoittain.

Syksyllä Suomen Aluevalmennuskeskuksen kuvioissa mukana olevat joukkueet pääsivät vielä kertaalleen syyskuun lopussa Jyväskylään, missä mukana olivat aiempien kausien tavoin JIPPO, KuPS ja JJK. Lokakuulla ei kyseinen homma enää sitten onnistunutkaan. Turnauksia ja harjoitusotteluita jouduttiin toisen aallon myötä taas peruuttamaan. Palloliiton järjestämiä lopputurnauksia ja maaotteluita jouduttiin myös peruuttamaan.

Tammikuusta 2021 pitäisi turnausten taas jatkua. Nähtäväksi jää, miten siinä sitten käy. Mitä ilmeisimmin myös pandemian vastaiset rokotukset ovat alkamassa.

Seuraväki kiittää nöyrin mielin kaikkia tukijoitaan, yhteistyökumppaneitaan, pelaajia, heidän perheitään ja kaikkia muitakin sidosryhmiä korvaamattomasta tuesta, avusta ja luottamuksesta. Toivotamme kaikille erinomaisen hyvää ja rauhallista joulua. Luotetaan siihen, että tulevaisuus on parempi.