Joulukalenterin luukku No 3

SJK-junioreiden joulukalenteri on edennyt luukkuun numero 3. Sieltä paljastuu seuran oma kasvatti Jani Honkavaara.

Kuvassa "Honsu" ja TP-55 ottivat mittaa Vaasan Palloseurasta vuonna 1994 Suomen Palloliiton Vaasan Piirin finaalissa Seinäjoen Keskuskentällä. VPS vei finaalin nimiinsä selvin numeroin, taisi olla peräti 5-1.

Oman juniorimyllyn kautta edustusjoukkueeseen saakka kavunnut nuori keskikenttäpelaaja pelasi kasvattajaseurassaan niin Kakkosta, Ykköstä kuin Veikkausliigaakin.

Opiskeluidensa aikana "Honsu" kävi pelaamassa myös Joensuussa edustaen niin JiiPeetä kuin JIPPO:akin. Lainapestien myötä edustuksia tuli Lapuan Virkiässä ja Sepsi-78:ssa. Helsingissä hän pelasi FC Viikingeissä pariin otteeseen tehden myös kauden mittaisen keikan Someron Voiman Kakkosen ryhmään monen muun pääkaupunkiseudulla vaikuttaneen pelimiehen tavoin.

Viime kauden päätteeksi Kuopion Palloseuran valmentajana ensimmäistä kauttaan toiminut "Honsu" sai kaulaansa SM-hopeamitalin palkinnoksi komeasta kaudesta. Aiemmin hän on valmentanut myös HIFK:ta kahteen otteeseen ja helsinkiläistä IF Gnistania toimien valmennusuransa alussa FC Viikinkien kakkosvalmentajana.

Tuittupäisestä nuoresta pelimiehestä on kasvanut vuosien saatossa paitsi hieno mies ja opettaja, myös erinomainen valmentaja, josta ollaan taatusti ylpeitä kalakukkokaupungin toriparlamentissa, mutta myös täällä kotikonnuilla.