Kahdesti takaa tasoihin

Kahdesti takaa tasoihinTP-Seinäjoki – PS Kemi 2-2 (0-0)48 min 0-1 Alexander Bagaev59 min 1-1 Juha Eteläaho66 min 1-2 Janne Oksala89 min 2-2 Jussi KankaanpääTP-Seinäjoen ja Kakkosen Lohko C:n kärjessä porskuttavan PS Kemin välinen kamppailu tarjosi erittäin viihdyttävä, kohtuullisen tasokkaan ja lopulta dramaattisenkin kamppailun valitettavan vähälukuiselle yleisölle. Loppunumerot 2-2 (0-0) olivat varmasti oikeutetut pelitilanteisiin nähden, sillä kummallakin joukkueella oli omat paikkansa ratkaista kamppailu edukseen.Aivan oma lukunsa oli kamppailun tuominnut kokkolalainen Magnus Långbacka, jonka linjattomuus sai veret kiehumaan kummassakin leirissä. Moisilla näytöillä ei miehellä ole jatkossa mitään asiaa samalle viheriölle edes Kakkosen otteluissa. Oli kaikkien onni, ettei linjattomuus koitunut kummankaan joukkueen kohtaloksi.Pelinä matsi oli jännittävä ja pallo liikkui hyvin kummankin joukkueen toimesta. Paikkoja luotiin mukavasti ja maalejakin nähtiin kummassakin päässä. Taukoon mennessä vaikutti siltä, että kotijoukkue saattoi olla hieman niskanpäällä, olihan joukkueella paremmat paikat iskeä kuin vierailla. Pelikiellosta vapautuneen Petri Niemen puskun liimasi vieraiden maalissa hyvin pelannut kokenut Sami Mäkipörhölä, mutta avoimeen paikkaan päässeen Abdullahi Danjouman olisi voinut kuvitella viimeistelevän viileästi sen sijaan, että mies tulitti pallon huolimattomasti ohi maalin. Danjoumalla oli ensimmäisellä puoliajalla parikin paikkaa iskeä, mutta ruuti on ollut heinäkuisen märkää nigerialaisella viime otteluissa.Heti toisen puoliajan aluksi vieraat saivat todellisen lahjan. Tilanne oli sinällään epäonninen, että nuori Tero Mäntylä yritti siivota palloa pois maalinkulmalta, mutta maassa maanneen PS Kemin hyökkääjän kropasta pallo kimposikin maalin suulle, missä vieraiden parhaalla pelaajalla, venäläisellä Alexander Bagaevilla, oli helppo työ tuupata peliväline verkkoon pelikellon näytettyä 48. peliminuuttia.Kotijoukkue osoitti kuitenkin hyvää työmoraalia ja vahvaa taistelutahtoa. Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Henri Saranpään lähettämä keskitys löysi maalinsuulta Juha Eteläahon, joka pääsi läheltä puskemaan tasoituksen. Samaan aikaan kentän pinnassa makasi PS Kemin pelaaja, mutta TP-Seinäjoki jatkoi pelaamista samaan tyyliin kuin PS Kemi oli tehnyt vastaavassa tilanteessa ensimmäisellä puoliajalla. Aina voi heittää ilmaan kysymyksen, että olisiko ollut urheiluhengen mukaista pistää pallo yli sivurajasta aiemmin. Toisaalta niinhän se menee, että niin makaat kun petaat, eli turha siinä on itkuvirsiä viritellä, ellei itsekään noudata reilun pelin sääntöjä.PS Kemi iski kuitenkin nopeasti takaisin. Peliaikaa ehti vierähtää vain seitsemän minuuttia kun sarjajohtaja meni ottelussa johtoon. Maali oli upea suoritus pallon pienehköstä kulmasta etuyläkulmaan tulittaneelta Janne Oksalalta. Ylänurkassa näytti olevan juuri pallon mentävä kolo ja sinne Oksala pelivälineen pistikin voimalla. Maaliin teki esityön Bagaev, joka oli vahva kärkipelaaja suojaten palloa erittäin taitavasti monissa tilanteissa.Vieraiden johtomaalista huolimatta kotijoukkue ei kuitenkaan antautunut. Päävalmentaja Thomas Dunne vaihtoi pelisysteemin 4-4-2:sta kolmen kärjen peliin ottelun 74. minuutilla vihdoinkin leikkauksesta toipuneen Mikael Muurimäen vihdoin palattua kentälle. Tuo vaihto ei vielä sinällään muuttanut tilannetta. Pelikello kulki kotijoukkueen kannattajien mielestä aivan liian kiivaasti, eikä Abdullahi Danjouman avopaikka 77. minuutilla tuottanut tulosta laukauksen suuntauduttua suoraan Mäkipörhölän syliin.Dunne nakkasi lisää tuoreita jalkoja ja tulivoimaa peliin kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä seitsemän minuuttia nakkaamalla Jussi Kankaanpään hyvän päivätyön tehneen Juha Eteläahon tilalle. Näytti jo, että ”Jussukan” peli menee peffalleen luokattomasti puhallelleen ja ihan muualle katselleen tuomarin asuun pukeutuneen Långbacakan annettua kohtuullisen lyhyttä varusmiesmäistä hiusmuotia esitelleelle nuorelle soturille keltaisen kortin tilanteesta, jossa kemiläiset näkivät iskun kyynärpäällä, mutta paikkasivat huolestuttavan vakavasti loukkaantuneen pelaajan jalkaa. Kaikkien hämmästykseksi loukkaantunut pelaaja palasi kuoleman rajamailta kentälle saman tien, eli onneksi kyse ei ollut oikeasta loukkaantumisesta.”Jussukka” nousi kuitenkin ottelun loppuhetkien hahmoksi, sillä Tero Mäntylän lingottua jälleen kerran huikean sivurajaheiton rangaistusalueelle, pomppi peliväline kuin metallikuula flipperissä ajautuen Kankaanpäälle, joka tykitti sydämensä kyllyydestä pallon verkkoon tasoittaen pelin ajassa 89. minuuttia.Jos joku kuvitteli, että peli oli nyt selvä ja ratkaisu oli siinä, niin pieleen meni kuin entisen miehen pitkäveto. Kaiken huipuksi erotuomarin varusteita ottelussa käyttänyt Långbacka antoi lisäaikaa peräti neljä minuuttia ja antoi vierasjoukkueelle kaikki mahdollisuudet iskeä vielä voittomaalinkin näkemällä jotakin, mitä kukaan muu ei nähnyt Abdullahi Danjouman liu´uttua pallon pois rangaistusalueen ulkopuolella. Långbacka antoi vieraille vapaapotkun noin 17 metristä ja Danjoumalle täysin turhan varoituksen. No, saatiinpa jännittävä loppu, mutta olisi ollut suotavaa, että se olisi tullut pelaajien, eikä pilliä käsitelleen hahmon ansiosta.Joka tapauksessa lopputulos oli oikeutettu. Piste sarjaa johtavalta PS Kemiltä maistui myöhäisen tasoituksen ansiosta ihan kelvolliselta, vaikka kyllä peli olisi voinut kääntyä yhtä hyvin vieraille kuin kotijoukkueellekin.Vierasjoukkueen hahmo oli ilman muuta yhden tähden Tuomas Talvitien ja Ville Kukkasen muodostamalta raadilta poiminut venäläishyökkääjä Alexander Bagaev, mutta vahvasti pelasi myös etutoppari Erkka Pätsi.Kotijoukkueesta kaksi sakaraista sai Henri Saranpää ja kolme vei entistä seuraansa maalin muodossa rokottanut Juha Eteläaho.Varoituksia Långbacka tarjoili pääasiassa kotijoukkueelle, vaikka olisipa niitä muutamasta tilanteesta voinut vilauttaa vieraillekin, tai pikemminkin jättää muutaman lapun kokonaan näyttämättä. Kotijoukkueesta keltaista katselivat seuraavan ottelun Kajaanissa huilaava Tiitus Lehtinen, Jussi Kankaanpää, Jere Jääskeläinen ja Abdullahi Danjouma vieraiden ainoan keltaisen osuttua arvonnoissa Janne Oksalalle.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Lasse Männikkö, Tiitus Lehtinen (v), Petri Niemi, Tero Mäntylä, Henri Saranpää, Pekka Väänänen (67. Jere Jääskeläinen (v)), Jarkko Mäki-Maunus, Johannes Saranpää (74. Mikael Muurimäki), Abdullahi Danjouma (v), Juha Eteläaho (83. Jussi Kankaanpää (v))