Kalavelanmaksu onnistui oivasti

Kalavelanmaksu onnistui oivasti JJK Akatemia – TP-Akatemia 2-4 (0-3)15 min 0-1 Tommi Haanpää19 min 0-2 Ville Pakkala41 min 0-3 Tommi Haanpää50 min 1-3 Joel Leino57 min 1-4 Jukka Ahola (rp)90 min 2-4 Eero MarkkanenTP-Seinäjoen akateemikot kävivät hakemassa makean revanssin JJK:n vastaavasta ryhmästä Hipposhallin kapealta ja ahtaalta kentältä. Voitto lähti mukaan numeroin 4-2 vieraiden johdettua ottelua kahteen otteeseen kolmella maalilla.Ei mikään ihme, että Akatemia valmentaja, Esa Haanpää, oli erittäin tyytyväinen lujasti harjoitelleen nuoren joukkueensa esitykseen.”Pojat tekivät todella hyvän päivätyön, koska viimeiset kolme viikkoa on menty treeneissä erittäin lujaa. Emme ole juurikaan himmanneet menoa pelien takia, vaan painaneet tosissamme, sillä me teemme tässä töitä kesää varten. Nyt mennään kuitenkin vasta tammikuuta, joten tässä vaiheessa on luotava pohjat kesäksi”, tyytyväinen ”Eski” myhäili Jyväskylästä irronneen voiton jälkeen.Vaikka viime viikonlopun kotitappio samaiselle JJK:lle näytti murskanneen kaikki haaveet jatkopaikasta Talenttiakatemioiden Lohko C:ssä, heräsi pieni toivonkipinä uudelleen voiton myötä.”No, se ei ole omissa käsissä, mutta onhan tuo totta. Katsotaan ihan rauhassa, miten muut pelit menevät”, lisäsi Haanpää, jonka suojateilla on jäljellä ottelut Rovaniemen Palloseuran Kemijoki Akatemiaa vastaan.Hippoksen ottelussa isäntäjoukkue JJK tuli ensimmäiset kymmenen minuuttia päälle yleisen syyttäjän tavoin. TP-Akatemialla oli täysi työ päästä edes puoleen kenttään pelaamalla. Sen yli ei juurikaan päästy.”Ensimmäisen maalin jälkeen me saimme sitten otteen. Pojat paransivat tekemistään viime viikkoon verrattuna selvästi. Yksi teemoistamme oli laittaa pallo todella nopeasti liikkeelle. Hyökkäyksiin lähdöt onnistuivatkin hyvin. Viime viikolla me emme saaneet juuri lainkaan juoksupalloja hyökkääjille, mutta tänään siinä onnistuttiin”, iloitsi Haanpää.Ensimmäisen maalin pääsi iskemään Tommi Haanpää lisäten kauden saldonsa akatemiapeleissä viiteen. Esityön osumaan teki Timo Rauhala. Peliä oli käyty vain vartti ja jo neljä minuuttia myöhemmin vierasjohto tuplaantui Ville Pakkalan viimeisteltyä Samir Bouroussin syötöstä.Vielä ennen taukoa vieraat iskivät kertaalleen napaten ratkaisevan kolmen maalin johdon. Maalin mieheen tehneet Tommi Haanpää ja Ville Pakkala olivat rakentamassa kolmannen osuman 41. minuutilla Pakkalan syötettyä ja Haanpää tehtyä ottelun toisen maalinsa.Toisen puoliajan alussa kotijoukkue sai pieniä toiveita pystyttyään kaventamaan Joel Leinon toimesta. Nuo toiveet murskautuivat kuitenkin varsin nopeasti. Karri Hiirikoskea rikottiin rangaistusalueella ja Jukka Ahola toimitti pallon varmasti pilkulta verkkoon vieden vieraat uudelleen kolmen maalin johtoasemaan.”Toinen puoliaika meni hiukan pelailuksi loppua kohti. JJK sai vähän otetta kavennettuaan, mutta rankkarin jälkeen peli oli kyllä aika selvä. Me puolustimme erittäin hyvin, eikä JJK:lla mitään oikein hirvittävän pahoja paikkoja ollut. Noin kapealla ja ahtaalla kentällä puolustus on aika helppo saada tiiviiksi”, analysoi Haanpää ottelua.JJK sai vielä lisäajalla kaunisteltua loppunumeroita Eero Markkasen toimitettua pallon Atte Tervasmäen taakse.Voitto oli maukas ja sekoitti Lohko C:n pakan. Nyt TP-Seinäjoki, JJK ja FC Vaasa Talentit ovat kaikki edelleen jatkokuvioissa mukana.TP-Seinäjoki: Atte Tervasmäki, Vili Rajamäki, Jukka Ahola (60. Niko Lehdontie), Juho Pajula, Jaakko Vähäpesola, Jyri Reinilä (46. Karri Hiirikoski), Samir Bouroussi, Saku Koskinen, Timo Rauhala (60. Anssi Syrjämäki), Ville Pakkala, Tommi Haanpää (55. Miika Korpela)