Karhu nyljettiin Ylistarossa

SJK-juniorit – Karhu 5-0 (2-0)

22 min 1-0 Aatu Metsä-Ketelä

31 min 2-0 Aatu Metsä-Ketelä

75 min 3-0 Tomi Laakso

76 min 4-0 Lauri Pelkkala

89 min 5-0 Tero Ylä-Peräinen (rp)

SJK-juniorit teki selvää jälkeä Kauhajoen Karhusta Suomen Palloliiton Vitosen kamppailussa Ylistaron Keskuskentällä nylkien vierailijansa varsin perusteellisesti.

Kahdesta ensimmäisestä maalista vastannut Aatu Metsä-Ketelä puolestaan nosti oman maalisaldonsa huikeasti jo 20 osumaan ja siirtyi samalla sarjan maalipörssin jaetulle ykkössijalle yhdessä Palosaaren Urheiluseuran Amel Omerovicin kanssa, joka muuten sivumennen sanoen, on todella taitava kaveri tähän sarjaan. Toisaalta se kertoo myös nuoren Metsä-Ketelän osaamisesta ja lupaa hyvää jatkoa ajatellen, kunhan työnteko maistuu.

Voittonsa myötä SJK-juniorit kapusi ohi Sundom IF II:n kahdeksanneksi. Pisteitä joukkueella on nyt kasassa 16, eli kymmenen enemmän kuin sarjajumbo Karhulla ja yhdeksän enemmän kuin toiseksi viimeisenä olevalla FC KOMU:lla. Kauhajokelaisilla on jäljellä viisi matsia, joista siis kaksi juuri FC KOMU:a vastaan. SJK-junioreilla otteluita on illan pelin jälkeen jäljellä kolme.

Taas kerran erittäin nuorella joukkueella pelannut SJK-juniorit peluutti tässäkin kamppailussa jopa C-junioreitaan säästellen osaa B-junnuista huomista I divisioonan kamppailua varten. Ainuttakaan yli-ikäistäkään ei nyt joukkueessa ollut.

Vitonen on osoittautunut pojille mainioksi sarjaksi. Sen voi sanoa, että jos kausi olisi pelattu todellisella ykkösnyrkillä koko ajan ja mukana olisi ollut muutama täysi-ikäinenkin pelimies, kamppailisi joukkue aivan varmasti jopa noususta. Viime kaudellahan ns. B-junnujen kakkosjoukkue pelasi oman ikäluokkansa II divisioonaa, eikä siinä ollut oiekin mitään järkeä, sillä joukkue oli täysin omaa luokkaansa niissä peleissä. Yleensä tempo kesti noin puoli tuntia, eli suurinpiirtein sen ajan ku ryhmä oli iskenyt voittoon tarvittavat maalit.

Nyt on saatu vääntää fyysisiä matseja ihan tosissaan ja se vasta palveleekin koko joukkuetta ja antaa kovuutta tulevien kausien otteluihin.

Ottelun kolme muuta maalia merkittiin Lauri Pelkkalan, Tomi Laakson ja toiseksi viimeisellä peliminuutilla pilkulta viimeistelleen kippari Tero Yl-Peräisen nimiin.