Kärkiryhmä Ponnistuksen kimppuun

Huomenna keskiviikkona pelataan Seinäjoen Keskuskentällä Suomen Palloliiton Läntisen Alueen Nelosen lohko C1:n matsi, jossa sarjaa johtava SJK-juniorit saa vieraakseen Lapuan Ponnistuksen.

Ponnistus on sarjataulukossa tällä hetkellä sijalla viisi kerättyään kuudesta matsistaan 10 pistettä. Lapuan paikallisderbyllä alkanut sarja ei mennyt erityisen vahvasti Ponnistukselta, sillä Virkiä pöllytti joukkuetta 5-0. Heti seuraavassa pelissä Olavi Linjamäen suojatit saivat kyytiä Kungliga Wasalta samoin numeroin.

Kahden tappion jälkeen Ponnistus on kuitenkin pelannut neljä ottelua häviämättä. Matkalla ovat kaatuneet Kauhavan Kanuunat 4-1, ABC/Strömsö 5-2 ja FC Korsholm 3-2. VPS J:n kanssa Ponnistus jakoi pisteet numeroin 1-1.

Lapualaisten maalitykkeinä sarjassa ovat hääränneet kuudesti osunut Lassi Prinkkilä ja neljä kertaa maalannut kokenut Jussi Laapio. Vastaavasti SJK-junioreiden kanuuna on ollut kahden maalin keskiarvolla tulittanut Tommi Haanpää 12 osumallaan.

Kolme edellistä otteluaan vieraskentällä pelannut SJK-juniorit on kuudesta pelaamastaan voittanut viisi. Voitot ovat tulleet yhteen putkeen avauskierroksen tasapelin jälkeen.

Pelaamissaan vierasotteluissa joukkue haki ensin pisteet tuolloin sarjaa johtaneelta Lapuan Virkiältä numeroin 3-1, sitten viime kaudella Kolmosessa pelanneelta Iskmo-Jungsund BK:lta numeroin 4-1 ja sen jälkeen Närpiöstä Kraft/2:lta identtisin lukemin.

Tällä kaudellahan Nelonen pelataan 11 kierroksen tynkäsarjana. Peleistä on nyt pelattuna kuusi, eli ollaan saavutettu puolimatkan krouvi ja menty jo ohikin. Oikukas sarjaohjelma antoi SJK-junioreille viime kauden erinomaisesta sijoituksesta huolimatta vain viisi kotiottelua.

Niistä takana on kaksi, eli voitolliset koitokset IF Hoppetia vastaan 8-1 ja VPS:tä vastaan 3-0. Viidestä viimeisestä pelistään SJK-juniorit pelaa kolme kotona ja kaksi vieraissa.

On päivänselvää, että pahin rasti on Nelosta vuosikausia dominoinut Kungliga Wasa CF, joka tällä hetkellä vaanii pisteen päässä SJK-junioreista taulukon kakkosena.

Ottelu Keskuskentällä alkaa klo 19:00. Tervetuloa paikallispeliin!