Katkeransuloinen pistejako

Katkeransuloinen pistejako TP-Seinäjoki – FC Kiisto 3-3 (2-1)10 min 0-1 Pasi Nevanperä17 min 1-1 Jari-Pekka Luoma21 min 2-1 Mikko Ylihärsilä68 min 2-2 Niklas Blomqvist84 min 3-2 Ville Pekkanen88 min 3-3 NevanperäTP-Seinäjoen tappioputki katkesi keskiviikkona FC Kiistoa vastaan helteisellä Keskuskentällä lähes täyden pääkatsomon edessä. Tasapelistä jäi kuitenkin hivenen kitkerä maku, sillä voittoonkin oli kaikki mahdollisuudet."Meille tehtiin taas kolme maalia. Joukkuepuolustaminen oli silti parempaa, mutta ei kuitenkaan vielä hyvää. Ei vaan opita virheistä, valmentaja Jari Kujala harmitteli.Viime kaudella 33 maalia Kiistolle iskeneen Pasi Nevanperän ruuti on ollut tällä kaudella märkää, mutta oranssipaitoja vastaan nähtiin osoitus miehen vaarallisuudesta. Verkko heilahti ensimmäisen kerran, kun Nevanperä laukoi suoraan Juho Järvisen poikkisyötöstä takanurkkaan.TP pääsi peliin mukaan Jari-Pekka Luoman avausosumalla oranssipaitojen riveissä Kakkosessa. Matti Lampi alusti tilanteen syöttämällä ensin hienosti pystyyn Mikko Ylihärsilälle, joka käänsi maalin eteen vapaana olleelle "Japelle".Ylihärsilä oli itse asialla vain muutama minuutti edellisestä – komea kääntölaukaus yli 20 metristä upposi ylänurkkaan. Kokonaisuutena TP oli tasaisella avausjaksolla ehkä vähän hallitsevampi osapuoli.Sen sijaan toisen puoliajan ensimmäinen vartti oli kotijoukkueen täydellistä hallintaa ja hyviä tekopaikkoja siunaantui useita. Ja kun niistä ei maalia syntynyt, Kiisto sai otetta ja rokotti pian toisessa päässä. Puolustuksen hätäinen purkupallo ajautui laitaan suoraan Tero Mäkipelkolalle ja tämä keskitti takatolpalle Niklas Blomqvistille.TP kuitenkin tarrasi lopussa onnekkaasti täyteen pistepottiin. Peliväline käytännössä vaan heitettiin omalta kenttäpuoliskolta Kiiston maalille, jossa mv. Joakim Frantz ei saanut sitä haltuunsa ja Ville Pekkasella oli helpohko työ laukoa irtopallo sisään.Tämän jälkeen Luomalle pelattiin paikka sinetöidä ottelu lopullisesti kotijoukkueelle, mutta pusku avopaikasta epäonnistui. Kymmenen sekunnin kuluttua palloa kaivettiinkin TP:n maalista! Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Nevanperä ampui Blomqvistin esityöstä loppulukemat pari minuuttia ennen päätösvihellystä.Oranssipaidoille tuli ottelun tiimellyksessä lisää huolia, kun kahden jo ennestään sivussa olevan topparin lisäksi Jarkko Mäki-Maunus otti kauden kolmannen varoituksensa ja huilaa sunnuntaina Kokkolassa. Marko Hutun jalat puolestaan kramppasivat helteessä ja mies otettiin vaihtoon vartti ennen loppua.TP-Seinäjoki: Ristimäki, Saranpää, Mäki-Maunus (v), Nuojua, Kivimäki, Pekkanen, Lampi, Huttu (74. Asuintupa), Leppänen (46. Ylinen), Ylihärsilä (86. Sariola), Luoma