Kemi kumoon viidennen kerran

Kemi kumoon viidennen kerran 30.09. TP-Seinäjoki – PS Kemi Kings 4-0 (2-0)05 min 1-0 Chris Cleaver28 min 2-0 Betinho54 min 3-0 Mika Hiekka90 min 4-0 Mikko YlihärsiläPS Kemi Kings on tällä kaudella ollut sangen suotuisa vastustaja TP-Seinäjoelle. Lauantaina kemiläiset saivat nimittäin jo viidennen kerran kylmää kyytiä pruukilaisilta. Nyt numerot kirjattiin TP-Seinäjoen eduksi 4-0 (2-0). Kohtaaminen oli TP-Seinäjoelle ja PS Kemi Kingsille jo viides kuluvalla kaudella, kun mukaan lasketaan kevättalven Ykköscupin ottelu Junkohallissa. Talvella TP-Seinäjoki voitti 3-1, Ykkösen runkosarjassa vieraissa ensin 2-1 ja kotona 3-0. Alemmassa loppusarjassa voitto lohkesi Kemissä selvästi 4-0. Peli alkoi kotijoukkueen kannalta upeassa syyssäässä kerrassaan mainiosti, sillä jo viiden minuutin jälkeen Chris Cleaver pääsi nokikkain vieraiden maalivahdin Jari Räisäsen kanssa. Jaska Pensaarelta syötön saanut Cleaver kiersi kylmästi vastaan tulleen maalivahdin ja pani pallon verkkoon. Vajaan puolen tunnin jälkeen tilanne oli jo 2-0. Cleaverin tavoin myös Betinho teki nyt kauden viidennen maalinsa Petri Haapasalon antaman vaparin jälkeen. Kemiläiset saivat koko ottelussa luotua vain pari vakavaa maalitilannetta, joista ensimmäinen tuli aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Pasi Oksanen kuitenkin puski pallon maaliviivalta pois ja näin takaiskulta säästyttiin. Toista puoliaikaa ehdittiin pelata kymmenen minuuttia, kun kotijoukkue ratkaisi pelin lopullisesti. Pallo painettiin vastustajan päätyyn ja kulmapotkun jälkeisen hässäkän jälkeen peliväline ajautui Mika Hiekalle, joka tulitti voimalla komeasti kauden ensimmäisen maalinsa. Häjylle maalin todellakin soi, sillä mies hukkasi epäonnekseen ekalla puoliajalla erinomaisen paikan. Kolmannen maalin jälkeen ottelussa oli entistäkin enemmän pelailun makua. Lopussa valmentaja Asko Ristimäki vaihtoi kentälle debyyttinsä tehneen nuoren Mikko Ylihärsilän. Matsista tulikin nuorukaiselle ikimuistoinen, sillä kun peliä oli jo käyty 90 minuuttia ja pelattiin lisäaikaa, pääsi hän puskemaan komean 4-0 -maalin Warren Kennan loistavan kulmurin jälkeen. Maalia kelpaa taatusti muistella vaarina kiikkustuolissa. "Päästimme kotijoukkueen tekemään kolme erikoistilannemaalia ja yhden oman pahan virheen jälkeen. Muuten me olemme taistelleet ihan hyvin ja pelaamme taatusti jatkossakin tosissamme", kertoi kemiläisten positiivisella asenteella jaksava kantavaääninen valmentaja Ari Matinlassi, joka hieman ottelun kulkiessa lämpeni kovin oudosti puhallelleen erotuomari Vesa Hätilän sangen luokattomaan puhalteluun, jonka ansiosta peräti neljä kotijoukkueen pelaajaa ja kolme vieraiden pelimiestä sai aivan turhan kortin. "Kaikki on edelleen omissa käsissä. Helppo alku vei pelistä hieman yritystä pois, mutta voitto oli kuitenkin tärkeä. Kemi pelaa edelleen hyvällä moraalilla ja tiesimme, ettei pelistä todellakaan tule helppo. Vaikka teimmekin kolme maalia erikoistilanteista, pitää niihin tilanteisiin päästä. Kyllä ne olivat aika tavalla harjoiteltuja kuvioita. Kiitos koko joukkueelle esityksestä", tilitti puolestaan kotijoukkueen piiskuri Asko Ristimäki.