Kiisto latoi tylyt lukemat

Kiisto latoi tylyt lukemat TP-Seinäjoen harjoituskauden voittoputki katkesi tylysti Botniahallissa, jossa FC Kiisto otti voiton maalein 6-2 (1-1). Kovista numeroista huolimatta TP:lläkin oli omat hetkensä ottelussa. Kiisto oli selkeästi fyysisempi joukkue ja rankaisi toisella jaksolla kovalla prosentilla oranssipaitojen nuorta puolustusta.Kokonaisuutena peli aaltoili ja molemmilla oli omat hallintajaksot kummallakin puoliajalla. Kiisto aloitti terävämmin ja Matti Lammella ja Kristian Kukkosella oli paikat viedä kotijoukkue johtoon. Lampi mm. ampui komean kierrevaparin 25 metristä putoavana lehtenä ylärimaan. TP:kin sai pikku hiljaa otetta ja muutaman tilanteen.Avausmaali syntyi Ville Pajulan antamasta vapaapotkusta. Kiiston veskari Mikko Bäck pudotti pallon suoraan maalin edessä kärkkyneelle Johannes Saranpäälle, jolla oli helppo työ viedä vieraat johtoon.Kiisto tasoitti numerot vähän ennen taukoa, kun Pajula ei onnistunut purussaan, vaan pallo kieri vapaaseen paikkaan Petteri Kinnuselle, joka laukoi takanurkkaan 1-1. Pekka Liukkosella oli vielä juuri ennen puoliaikaa huippupaikka Kinnusen hienon esityön jälkeen viedä Kiisto johtoon.Toinen jakso ehti hädin tuskin alkaa, kun Kinnunen nosti vapaana laidallaan pelivälineen nätisti yli TP:n maalia vartioineen Janne Aholan. Lampi antoi tilanteeseen oivallisen ristipallon puolustuksen selustaan.Kiiston Mikko Ahonpää ajettiin jatkossa toisella keltaisella kortilla kentältä, mutta yhteisellä sopimuksella kotijoukkue sai kuitenkin jatkaa peliä täydellä miehityksellä. Mielenkiintoista ja vähintäänkin erikoista. Ahonpään rikkeestä seuranneesta vapaapotkusta Mikko Ylihärsilä laukoi todella komeasti ylänurkkaan 2-2.Tasoituksen jälkeen TP:llä oli viisi vaarallista maalintekopaikkaa. Ylihärsilä ja Mikael Muurimäki epäonnistuivat tilanteissa kahdesti ja Saranpää kerran. Tuo taisi olla ottelun kulminaatiopiste, sillä jatkossa Kiisto iski maalin käytännössä joka tilanteestaan.3-2 oli Pasi Niemisen käsialaa Petri Heiskarin ja Kinnusen hienon kombinaation jälkeen.. Lampi tykitti neljännen läheltä sivurajaheiton jälkitilanteesta, kentän hahmo Kinnunen oli tässäkin tilanteessa mukana. Kinnusen täydellinen päivä kruunaantui hattutemppuun, jonka mies sinetöi taitavasti Liukkosen laidalla tekemästä esityöstä. Viimeisen niitin iski Markus Juslin lähietäisyydeltä.Tappion lisäksi oranssipaidoille jobinpostia toi Tiitus Lehtisen loukkaantuminen. Jarkko Mäki-Maunus (nivunen) ja Petri Niemi (selkä) ovat pitkäaikaispotilaita, joiden paluu kokoonpanoon saattaa kestää vielä pitkään.TP-Seinäjoki: Ahola, Sariola, Lehtinen, Kivimäki, Erti, Pajula, Jääskeläinen, Mikko Väänänen, Saranpää, Ylihärsilä, Muurimäki (vaihdosta: Syrjälä, Pekka Väänänen, Salo)