Kiistolle ykköstila Kevätturnauksessa

Kiistolle ykköstila KevätturnauksessaTP-Seinäjoen C15 -ikäluokan viikonloppuna järjestämässä Kevätturnauksessa voittajaksi pelasi FC Kiisto Vaasasta, joka finaalissa rankkarikisan jälkeen löi porilaisen Musan Salaman. Varsinainen peliaika päättyi 1-1. MuSan pojista kaksi laukojaa vetäisi kutinsa ylärimaan, kun Kiiston molemmat pilkut painuivat sisään. Turnauspronssia nappasi oululainen OLS.
Turnauksen isäntäjoukkue sijoittui tässä kymmenen joukkueen turnauksessa yhdeksänneksi. Tulessa oli pääosin haastajajoukkueen pelaajista koostunut kokoonpano, joka etukäteenkin arvioituna oli haasteellisen tehtävän edessä. Kaikki ei mennyt aivan putkeen, mutta kaivattua pelikokemusta sarjakauden avauksen kynnyksellä saatiin. C15 -poikien eli -94 syntyneiden haastajajoukkue pelaa tulevalla kevätkaudella Palloliiton Vaasan piirin I divisioonassa nimelläTP-Seinäjoki Musta.
Turnaus pelattiin erinomaisissa olosuhteissa lämpimän kevätauringon paistaessa Joupiskan tekonurmikentällä. Muutama peli sunnuntaiaamuna pelattiin Kasperin hiekkatekonurmella, jotta pelit saatiin päätökseen alkuiltaan mennessä. Turnausvieraat antoivat järjestelyistä runsaasti myönteistä tunnustusta ja myös palaute turnauksen ajankohdasta oli yksistään kiittävää. Kova turnaus sarjojen alkamisen kynnyksellä tarjosi pelaajille hyvän tilaisuuden viritellä pelikuntoaan ja valmentajille paikkoja kokeilujen tekemiseen ja omiensa otteiden tarkkailuun.
Ensimmäisessä ottelussaan TP-Seinäjoki kohtasi Vaasan Palloseuran juniorit. VPS-j. vei ottelun lukemin 0-2. Maalit syntyivät ottelun alkupuolella, kun peliä oli pelattu 4 ja 10 min. TP hallitsi kenttätapahtumia ottelun loppupuolella, mutta maalit jäivät haaveeksi. Ongelmia aiheutti vaihtomiesten puute, kun loukkaantumiset ja sairastumiset harvensivat turhan rankasti rivejä. TP:n maalissa pelasi koko ottelun ajan Jarkko Orava.
Toiseen otteluun TP hälytti apuun Oranssin joukkueen (aluesarjajoukkue) Raitt Peltojan, jolle toki oli muutoinkin varattu turnauksessa hivenen peliaikaa. Vastaan tuli Helsingistä kotipaikkansa Vantaalle vaihtanut PK-35. Pääkaupunkiseutulaiset menivät johtoon 15. min kohdalla, kun PK:n hyökkääjä nousi vasemmalta ja keskitti maalille vapaaksi jääneelle joukkuetoverilleen. Raitt näytti ottelun loppuhetkillä, ettei turhaa miestä oltu apuun kutsuttu: Kun 40 minuutin otteluajasta oli jäljellä viisi minuuttia, Raitt iski tasoittavan maalin ja minuutti ennen loppuvihellystä oli vuorossa voittomaali saman pelimiehen tekemänä. Voitto lukemin 1-2 maistui oranssipaitaiselle joukkueelle erityisen makealta. Kova työ tuotti tulosta.
Lauantain viimeiseen otteluunsa TP sai vastaansa Kajaanin Pallon. Peli alkoi tasaisena, mutta KaPa pääsi jo 2-0 johtoon tehtyään maalit 12. ja 24. peliminuuteilla. Hannes Salmi kavensi lukemiksi 2-1, kun peliä olipelattu 27 min. TP jatkoi kovaa painostusta ja sai rangaistuspotkun kolme minuuttia myöhemmin. KaPan maalivahti kuitenkin torjui rankkarin ja avasi pelin heti niin, että KaPa pääsi siitä tekemään johtolukemikseen 3-1. TP:n pojat eivät tästä kuitenkaan vielä masentuneet, vaan jaksoivat taistella hienosti. Paikkoja oli, mutta niin vain kävi, että Kainuun pojat kaunistelivat vielä lopuksi voittonsa lukemiin 4-1.
Sunnuntain ensimmäisen pelinsä TP pelasi Kasperin hiekkatekonurmella oululaista OLS:a vastaan. Kotijoukkue pelasi turnauksen heikoimman pelinsä ja hävisi tylysti 0-6. Ongelmia aiheutti taas vaihtomiesten puute, kun parilta pelimieheltä ei tullut ilmoitusta poisjäännistä, eikä lisäapuja ehditty enää siinä vaiheessa värvätä. Kahden vaihtomiehen voimin kuitenkin yritettiin. Tappio tiesi TP:lle alkulohkon viidettä eli viimeistä sijaa. Jumbofinaalissa vastaan asettui Lapuan Virkiä, josta sentään otettiin komea voitto luvuin 0-4. Maalinteon aloitti Oskari "Ode" Mikkilä, joka maalasi 13. minuutilla komeasti Aleksi Ahon syötöstä. Ode pani pallon kylmästi aivan ylänurkkaan. Aleksi jatkoi hyvää peliään ampumalla lukemiksi 0-2, kun peliä oli pelattu 25 min. Raitt Peltoja runnoi kaksi maalia keskeltä läpi pelikellon näyttäessä 26. ja 32. minuuttia. Jarkko Orava ja Miko Saarela pelasivat TP:n maalissa ottelun puoliksi.
TP-Seinäjoen riveistä turnauksen Tsemppari -palkinto ojennettiin MiikaEroselle. Viirejä jaettiin tunnustuksena hyvistä pelisuorituksista Aleksi Aholle, Jarkko Oravalle ja Saku Pikkaraiselle.
Oranssipaitojen maalinsuulla oli tällä kertaa suurin vastuu sälytetty Jarkko Oravalle, joka pelasi kaikki muut ottelut kokonaan paitsi edellä kerrotusti viimeisen pelin tasaten Miko Saarelan kanssa. Miko veresti sen sijaan kenttäpelaajan taitojaan PK-, KaPa- ja OLS -peleissä.
Tarkemmat tiedot tuloksista tullaan julkaisemaan alkuviikosta turnaussivuilla.