Kings sai enemmän kuin ansaitsi

Kings sai enemmän kuin ansaitsi TP-Seinäjoki – Kings 0-1 (0-0)87 min 0-1 Aki MalinenHyvin pelannut TP-Seinäjoki sai katkerasti huomata sarjakärki Kingsiä vastaan, että jalkapallo on tulosurheilua, jossa tyylipisteillä ei loppujen lopuksi ole mitään merkitystä. Ottelussa altavastaajana ollut kuopiolaisjoukkue vei pisteet mukanaan Aki Malisen viime minuuttien maalilla. Oranssipaidat avustivat tilanteessa enemmän tai vähemmän."Tasapelikin tällä esityksellä olisi tuntunut tappiolta, enkä osaa edes sanoa miltä tuntuu kun hävittiin. Meillä ei ollut hätää missään vaiheessa ottelua", tulokseen pettynyt mutta omiensa otteisiin tyytyväinen TP-luotsi Veli-Matti Latosaari puristeli päätään.Keskuskentän vielä heikosta kunnosta huolimatta kotijoukkue pystyi pyörittämään peliään ajoittain näyttävästi. TP:llä oli peli täysin hallussaan pitkiä jaksoja, eikä Kings päässyt hätyyttelemään oranssipaitojen maalia juuri muuten kuin erikoistilanteista.Ville Pekkasella oli avausjaksolla oiva tilaisuus maalintekoon, mutta Kings-vahti Juha Ovaskainen torjui vedon erinomaisesti ja jatkotilanteessa pallo saatiin vielä savolaismaalin ristikkoon. "Pekelle" osui myös toinen hyvä tilanne Vesa Kivimäen syötöstä.Toisella puoliajalla Marko Huttu pääsi laukomaan tulisesti suoraan syötöstä hyvin rakennetun hyökkäyksen päätteeksi. Kingsin kokenut toppari Kai Rönkkö näytti pysäyttävän pallon rangaistusalueella ainakin osittain kädellään, mutta peli sai jatkua.Malisen halpahkon maalin jälkeen TP yritti vielä nousta tasoihin ja olisikin ansainnut siihen kunnon mahdollisuuden, sillä Jyrki Saranpää kaadettiin rangaistusalueen sisällä törkeästi takaapäin. Kaikkien odottaessa pilkkua erotuomari Suad Lulic epäröi hetken ja päätti lopulta puhaltaa ottelun päättyneeksi. Käsittämätön tuomio kokonaisuutena muuten onnistuneelta vaasalaiselta.TP-Seinäjoki: J-P. Kivimäki, Asuintupa, Niemi, Nuojua, Saranpää (v), Oksanen, Ylinen, Huttu, Pekkanen, Mäkipelkola (79. Leppänen), V. Kivimäki (65. Luoma)