Kolme pistettä Joensuusta

B-juniorit kävivät hakemassa pisteet perjantaina Joensuusta. Jippo taipui SJK-junnujen käsittelyssä puhtaasti lukemin 0-3 (0-3). Joensuu Areenalla pelatussa ottelussa nähtiin SJK-j voiton lisäksi ikävä loukkaantuminen, kun kotijoukkueen pelaajan kenkä tarrasi kenttään. Kaatuessaan pelaaja taittoi kätensä pahan näköisesti. B-junnut toivovat pikaista paranemista ambulanssikyydillä hoitoon lähteneelle pelaajalle.

Ottelu alkoi SJK-junnujen hallinnassa ja vierailijat onnistuivatkin maalinteossa jo ensimmäisellä kympillä, mutta Onni Valakarin viimeistelemä osuma liputettiin paitsioksi. Hetkeä myöhemmin ensimmäinen maali kuitenkin syntyi ja SJK siirtyi 0-1 johtoon. Jussi Vähäpesola viiemisteli Oskari Aunulan syötöstä päällään kulman jälkitilanteesta. Peliä oli käyty tuolloin 19 minuuttia.

Maalin jälkeen SJK jatkoi myllytystään, mutta seuraavaa maalia ei saatu aikaiseksi hyvistä paikoista huolimatta. 0-2 maali syntyikin sitten hieman kuin varkain. Jippon toppari liukastui ja hukkasi pallon Valakarille, joka viimeisteli tyylikkäästi ohi maalivahdin ottelun 34 minuutila. Muutama minuutti edellisestä ja 0-3 maalikin syntyi vielä ennen taukoa. Aleksi Pöntinen ohitti puolustajan ja laukoi tulisesti vasurillaan. Maalivahti venytti kätensä vielä laukauksen eteen, mutta torjunnasta pallo tolppaan, mistä kimmonneen paluupallon SJK hyökkääjä Emil Pannula siirsi tyhjään maaliin.

Toisella puoliajalla SJK hallitsi selkeästi, mutta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty. Pallo kävi useasti vastustajan boksissa, mutta kotijoukkueen puolustus ja maalivahti selvittivät tilanteet hienosti taistellen. Kertaalleen pallo kävi myös maalin tolpassa, kun Aapo Kuivila pääsi puskemaan kulmapotkusta. Vastaavasti SJK maalia jälleen vartioinut Niilo Peräaho joutui torjumaan ainoastaan kerran koko ottelun aikana. Tämänkin, boksin ulkopuolelta lähteneen laukauksen, Niilo liimasi helposti.

"Ansaittu voitto meille. Ei missään nimessä parasta peliä, mutta silti suvereeni voitto. Pääsimme vastustajan puolustuslinjan eteen hyvin, mutta viiemiset syötöt ja ajoitukset eivät tänään natsanneet, niinkuin olisi toivottu. Loimme silti mukavan määrän tekopaikkoja ja tarvittavat maalit tehtiin." Kommentoi valmentaja Hietaharju.

Joukkueen seuraava peli karsintasarjassa pelataan 20.3 Wallsportissa. Tuolloin vastaan asettuu edelleen tappioitta sarjassa operoiva OLS. Tuosta ottelusta onkin lupa odottaa tulevan erittäin mielenkiintoisen.

SJK-j kokoonpano Joensuussa: Niilo Peräaho, Joel Hyytinen (40` Juska Päivänurmi), Samir Radwan, Juuso Lindgren (40` Aapo Kuivila), Johan Lamberg, Oskari Aunula, Iiro Hautala (40`Joona Mäkelä) (55`Oskar Pihlaja), Onni Valakari, Jussi Vähäpesola (55`Leevi Oksanen), Emil Pannula, Aleksi Pöntinen (77` Kasper Unkuri). Vaihdossa: Onni Pelkkikangas.