Kolmea vaille valmista

SJK-junioreiden kausi Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Vitosessa on kääntynyt viimeisille kalkkiviivoille. Loppusuora on kolmen ottelun mittainen. Sinä aikana selviää se, kuka sarjasta nousee ylemmäksi ja kuka lähtee alemmas, Kutoseen.

Nousutaistossa ovat sarjaa johtavan vaasalaisen ABC/Strömsön lisäksi, ainakin teoriassa, edelleen SJK-juniorit, IF Hoppet ja Ilmajoen Kisailijat. Sarjataulukossa ABC/Strömsöllä on 19 pelattua ottelua ja 46 pinnaa. SJK-junioreilla on pelattuna 19 ottelua ja niistä 44 pinnaa. Kolmantena olevalla IH Hoppetilla asemat ovat ehkä heikoimmat, sillä se on pelannut jo 20 matsia, joista pisteitä on 42. Sarjanelonen IK on pelannut 18 ottelua ja sillä on kasassa 40 pinnaa.

SJK-junioreiden huominen vastustaja Suvilahden Sisu on kerännyt kunnioitettavat 40 pistettä 20 ottelusta, mutta heillä ei enää ole saumoja sarjanousuun.

Seinäjoella varsin vastenmielistä pelitapaansa toista kautta peräkkäin esitellyt ryhmä on pelannut kuitenkin tuloksellisesti ihan vahvasti. Toisaalta pelityyli on tuottanut noin kaksi kertaa sen määrän kortteja, mitä esimerkiksi SJK-junioreiden joukkue on saanut. No, tyylinsä jokaisella, osalla ei ollenkaan.

SJK-juniorit on kahden Vitosen kautensa aikana kohdannut SuSin kolme kertaa ennen tiistai-illan ottelua, joka pelataan Huutoniemen nurmella. Tällä kaudella pisteet jaettiin ensimmäisessä matsissa maalittomasti. Viime kauden kotiottelun SJK-juniorit voitti 2-0 ja vieraissa numerot kirjattiin SJK-junioreille peräti 6-0.

Toistaiseksi SuSi ei siis ole onnistunut vielä tekemään maaliakaan SJK-junioreiden verkkoon. Sitä on kuitenkin turha muistella, sillä onhan jokainen ottelu oma rituaalinsa. Viime vuoden sarjataulukossa SuSi oli muuten yhden sijan SJK-junioreiden edellä, kuudentena.

Ottelu pelataan huomenna klo 18.30.