”Köpän” synttärit

Jos seinäjokelaisen jalkapallon ehdottomiin legendoihin kuuluva Hannu ”Köppä” Rajaniemi eläisi, viettäisi hän tänään 67-vuotissynttäreitään. Vaikka ”Köpän” kuolemasta on vierähtänyt jo 12 vuotta, tuntuu, että mies on edelleen mukana seinäjokelaisessa jalkapallossa.

”Köppä” valmensi Törnävän Pallo -55:ttä kahteen eri otteeseen. Ensimmäisen kerran hän tuli seuraan edustusjoukkueen vastuuvalmentajaksi kaudelle 1987 pelattuaan edelliset kauden Lapuan Virkiässä. ”Köppä” vei TP-55:n opeillaan Ykköseen syksyllä 1989. Ensimmäinen pesti seurassa päättyi kauteen 1992

Toistamiseen ”Köppä” tarttui seuran edustusjoukkueen valmentajan pestiin seuran pudottua Veikkausliigasta. Jälkimmäinen pesti kesti kaudet 1998 ja 1999, jonka jälkeen Asko Ristimäki seurasi ”Köppää” valmentajana.

Pelaajaurallaan ”Köppä” pelasi Seinäjoen Palloseuran, Mikkelin Pallo-Kissojen, Sepsi-78:n Virkiän ja vielä TP-55:nkin väreissä. Lisäksi hänelle kertyi  6A-maaottelua, 4 Olympiajoukkueen ottelua ja kolme nuorten matsia. Miesten maaotteluissa syntyi myös kolme maalia. Vuonna 1980 hän voitti SM-sarjan maalikuninkuuden 19 osumallaan.