Kovalla työllä suurimmaksi Piirissä

SJK-juniorit on kasvanut Palloliiton Vaasan Piirin suurimmaksi seuraksi aikaisemmin Palloliiton listaa dominoineiden VPS-junioreiden ja VIFK:n ohi!

Koskaan aikaisemmin ei SJK-juniorit tai Törnävän Pallo -55 ole ollut Suomen Palloliiton Vaasan Piirin piikkipaikalla pelaajamäärissä, eli ilmiselvästi seurassa on tehty monia asioita oikealla tavalla. Samaan hengenvetoon pitää kuitenkin todeta, että ei työ tekemällä lopu.

–          Seuran pelaajamäärä on upeasti kasvanut viime vuodesta yli 60 pelaajalla ja yhteensä siis rekisteröityjä Pelipassillisia pelaajia on 563. Kahden viimeisen vuoden aikana SJK-junioreiden pelaajamäärä on kasvanut yli 100 pelaajalla, iloitsee seuran toiminnanjohtaja Hannu Huilla ehdittyään varsinaiselle työpaikalleen Provinssi –kiireiden jälkeen Seinäjoen Leirintäalueelta.

–          Etenkin nuorimmissa ikäluokissa syntyy isoja yli 50 pelaajan ryhmiä ja imu seuraan on kova tällä hetkellä. Myös seuran Snadi-kerho 2011-2013 syntyneille lapsille on ollut menestys ja siellä on reilusti yli 100 lasta mukana, jatkaa Huilla.

Vaikka tilanne on siis tällä hetkellä erinomainen, työ jatkuu edelleen ja haasteita on taatusti luvassa joka ikäluokassa ja jokaisella tasolla.

–          Suuri kiitos kasvusta kuuluu ikäluokkien aktiivisille toimijoille; valmentajille, joukkueenjohtajille, huoltajille, jotka käytännössä toimintaa pyörittävät ikäluokissa, Huilla avaa taustoja.

–          Myös seuran yhteiset toimintaperiaatteet, -tavat ja seuran ammattimainen taustatuki joukkueille ovat ensiarvoisen tärkeitä koko toiminnan kehittymiselle.

–          Seuran toimintaperiaatteiden mukaisesti kaikki pelaajat ovat tervetulleita seuraan ja mukaan voi liittyä mukaan milloin tahansa vuoden aikana, Huilla jatkaa seuran ideologian kertaamista.

SJK-juniorit on ollut monella tavalla yksi edelläkävijöistä suomalaisessa junioripalloilussa ja kelvannut myös useisiin Suomen Palloliiton pilottiprojekteihin.

–          Jokaista ikäluokkaa viedään eteenpäin yhtenä kokonaisuutena ja koko ikäluokka esim. harjoittelee aina yhdessä ja sisäisesti pelaajia jaetaan tasoryhmiin, jotta jokainen saisi tasonsa mukaista toimintaa. Tämä on valmennuksellisesti melko haastavaa ja vaatii valmentajilta ja taustajoukoilta paljon, mutta se myös pitää koko ikäluokan yhtenäisenä ja pelaajien lopettamisia tulee vähän, kertoo Huilla.

–          Tässä kohtaa täytyy olla tyytyväinen tilanteeseen ja kasvavat määrät ovat osoittaneet, että seuramme toimintaa arvostetaan ja linjauksemme ovat onnistuneet. Varmasti myös Veikkausliigassa ja Euroopan kentillä säännöllisesti pelaavan SJK:n edustusjoukkueen hyvä menestys viime vuosina on tuonut runsaasti näkyvyyttä ja uutta innostusta sekä synnyttänyt futisbuumin Seinäjoelle ja myös koko maakuntaan. Unohtaa ei sovi myöskään Seinäjoen loistavia olosuhteita jalkapallon harrastamiseen, huomauttaa Huilla analysoidessaan syitä menestykseen.

–          Tavoitteena on edelleen kasvaa seurana ja kehittää toimintoja yhä paremmaksi sekä lisätä yhteistyötä paikkakunnan ja maakunnan seurojen kanssa. Tästä on hyvä jatkaa, iloitsee Huilla.