KPV vieraisille perjantaina

SJK isännöi KPV:ta perjantaina 27.9. OmaSp Stadionilla klo 18:30. Pohjanmaan derbyn ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. SJK-junioreiden lippu-voucherit käyvät otteluun ja SeAMK:n oppilaille on tarjolla lippuja otteluun omissa kanavissaan. Paikalle tulevat KPV-kannattajat sijoittuvat Itäpäätyyn, missä on heille omat palvelut ja oma sisäänkäynti sekä oma lippulinkkinsä. Lue lisää tapahtuman järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.

Vastaan perjantaina tuleva KPV pelaa Veikkausliigan sarjapaikasta ja tulee varmasti taistelemaan siitä kynsin ja hampain. Edellisessä ottelussa se voitti kotonaan RoPS:n ja nousi viimeisenä nyt olevan VPS:n edelle. SJK taas pelasi viime viikonloppuna vieraspelin Helsingissä HIFK:a vastaan, ja se oli 2-0-tappion myötä pettymys. Päävalmentaja Brian Pagella onkin työsarkaa saada joukkueen peli toimimaan ja pelaajat tekemään kaikkensa tulevassa ottelussa.

– On väärin sanoa, että pelaajat eivät olisi yrittäneet tai tehneet töitä viime pelissä. Tilastot osoittavat, että juoksimme pelissä paljon ja teimme nopeita juoksuja paljon. Mutta pelaajat käyttivät energiansa vääriin asioihin. Me saimme itsemme pulaan niissä hetkissä, joissa olisimme voineet satuttaa heitä tai missä me olimme haavoittuvaisimpia. Siksi jouduimme käyttämään energiaamme korjataksemme niitä, emme hyödyntääksemme niitä. Meidän täytyy olla paljon parempia hallitessamme palloa, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page.

– Voin sanoa, että olen katsonut itseäni peiliin ja tiedän mitä minun pitää tehdä. Samoin jokaisen pelaajan tulee katsoa itseään peiliin. Jokaisen pitää vakuuttaa itsensä siitä, että he ovat tehneet kaikkensa saadakseen maalin, saadakseen pelissä sen paikan, tehneet kaikkensa kun ovat taistelleet palloa pois, antaneet keskitystä tai kun olemme puolustaneet. Peili ei valehtele. Jos olet rehellinen, voit olla rehellinen joukkueelle. Mutta en voi sanoa, että yksikään pelaaja ei olisi tehnyt töitä kentällä. Sitä voi kuitenkin mennä kentälle ja juosta siellä 30 kilometriä, mutta samalla olla tekemättä mitään. Siksi on tärkeää, että se sama energia laitetaan oikeisiin asioihin, oikeisiin hetkiin, Page jatkaa.

– Pelaajien reaktio onkin ollut harjoituksissa hyvä. Meillä on ollut hyvä viikko ja meillä on vielä parit valmistavat harjoitukset jäljellä, joihin voimme mennä positiivisin mielin, kertoo Page.

– Ymmärrän ihmisten puheet ja ymmärrän, että kannattajat ja työnantajamme ovat pettyneitä. He ovat hyviä ihmisiä ja he maksavat paljon nähdäkseen meidän pelejä. Meidän tehtävä on tuoda heille ilonhetkiä ja viihdyttää heitä, tuoda heille voittoja. Ymmärrän pettymyksen. Meidän pitää parantaa ja olen varma, että sen me myös teemme. Odotan pelaajilta vastausta perjantaina ja odotan myös näkeväni kentällä persoonia jotka hoitavat homman, sanoo Page vielä lopuksi.

Page on antanut viime otteluissa paljon vastuuta myös nuorille pelaajille, mutta hyökkääjä Jeremiah Streng on saanut sitä jo aiemminkin kauden aikana. Suomen U19-maajoukkueeseen jälleen valittu hyökkääjä, ei ole vielä onnistunut tekemään maalia Veikkausliigassa, mutta niitä on nähty SJK Akatemian riveissä Kakkosessa, Suomen cupissa edustuksen paidassa ja maajoukkueessa.

– Tottakai se on harmi, ettei sitä liigamaalia ole vielä tullut, mutta en ota siitä liikaa paineita. Toivotaan kuitenkin, että se pian tulee. Se on kuitenkin ollut melkein joka matsissa niin lähellä. Tärkeintä on, että pääsee paikoille ja on vaarallinen, kyllä se sitä kautta tulee. Sitten se on ongelma, jos ei pääse edes niihin. Hyvä tietenkin, että on tullut maaleja maajoukkueessa ja SJK Akatemian paidassa, mutta haluaisin tehdä myös maaleja Veikkausliigassa, sanoo SJK:n 17-vuotias hyökkääjä Jeremiah Streng.

– Kokonaisuutena, olen tyytyväinen, että olen saanut pelata paljon. Kesällä oli yksi jakso, jossa en ollut edustusjoukkueen mukana, mutta palasin takaisin ja nyt on mennyt hyvin. Tai olen pelannut mielestäni hyvin, mutta maaleja ei ole vain vielä tullut. Mutta kyllä niitä tulee. Se on varmaa, Streng jatkaa.

– Tavoitteena tulevaisuudessa on, että saan vielä enemmän vastuuta, pelaan vielä enemmän ja teen paljon maaleja. Toivon, että tulen olemaan tärkeä osa tätä joukkuetta tulevaisuudessa, kertoo Streng lopuksi.

Kesällä aiemmin pelatuissa kohtaamisissa KPV:n kanssa, SJK otti voitot Seinäjoella 1-0 ja Kokkolassa 2-1 -tuloksilla. SJK myös juhli Pohjanmaan PowerPark Liigan voittoa Kokkolassa pelatun ottelun jälkeen, nostelemalla kyseisen liigan voittajalle jaettavaa kiertopalkintoa ottelun jälkeen.

Veikkausliigan Pohjanmaan derby SJK – KPV perjantaina 27.9. klo 18.30 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa!

Lue lisää molemmista joukkueista ja ottelutapahtumasta SJK:n sivuilta:

http://www.sjk.fi/w/pohjanmaan-derby-sjk—kpv-perjantaina

Linkki 1Linkki 2Linkki 3Linkki 4