Kunniakas avaus Ykköscupissa

Jos oli TP-Seinäjoen kauden avausvastustaja PoPa kevyttä tavaraa, samaa ei voinut sanoa lauantaina Areenassa vierailleesta PP-70:sta. Rutinoituja pelaajia edesmenneestä TPV:stä saanut tamperelaisjoukkue laittoi odotetusti TP:n ahtaalle Ykköscupin avauksessa. Nuori kotijoukkue pisti kuitenkin ansiokkaasti hanttiin ja lopulta pisteet jaettiinkin maalein 2-2 (2-1)."Kyllä nyt näki, että vastassa oli todellinen joukkue. Alussa oltiinkin vähän unessa", valmentaja Jari Kujala myönsi.Kotijoukkueella olikin varsinkin keskialueen syöttötarkkuudessa toivomisen varaa. TP:n pallonmenetyksiä kytännyt ja suoraviivaisesti pystyyn pelannut PP-70 siirtyi ensimmäisellä puoliajalla johtoon, kun joukkueen target-pelaaja Mikko Mäkelä pääsi ampumaan ylärimasta kimmonneen pallon vapaasti maalinedustalta verkkoon. "Keskialueen pelaaminen oli löysää. Tämä on kuitenkin nuori joukkue ja kovuutta saadaan koko ajan pikku hiljaa lisää. Ajoittain pelaaminen oli ihan mallikasta", Kujala oli silti kokonaisuutena tyytyväinen suojattiensa otteisiin.Kauaa ei vierasjoukkue ehtinyt johtoasemaansa juhlia, sillä heti keskialoituksen jälkeen verkko soi toisessa päässä. PP-70:n paitsioansa petti ja herkän näköisessä kunnossa ollut Toni Lehtinen karkasi läpi, kiersi maalivahti Anssi Pohjalaisen ja nosti pallon pienestä kulmasta tyylikkäästi pömpeliin.Harmittavaa jobinpostia tuli pian tämän jälkeen, kun Lehtistä taklattiin takaapäin eikä jalkaansa loukannut kärkäs hyökkääjä pystynyt enää jatkamaan ottelua."Tonin piti lähteä sunnuntaina maajoukkueleirille, mutta saa nähdä kuinka sen kanssa käy. Vielä ei osaa sanoa vamman laadusta tarkemmin", Kujala kertoi.Vielä ennen taukoa oli TP:n vuoro siirtyä ottelussa johtoon, kun Erkki Taurula nosti Mika Kallion pitkän ristipallon yli vastaan tulleen mv. Pohjalaisen tyhjään maaliin. Avausjakson tappiolukemista huolimatta PP-70 kuitenkin kokonaisuutena hallitsi ensimmäistä puoliaikaa.Toisen jakson alussa TP sai paremmin otetta peliin, mm. Mikko Ylihärsilä laukoi yliriman kautta yli vastustajan maalin. Jatkossa pelin taso laski, mutta vieraat onnistuivat siitä huolimatta iskemään numerot tasoihin. Samuli Laitilan tarkka kierreveto upposi kotijoukkueen maalissa toisella puoliajalla debytoineen Ville Hakalan selän taakse.TP:n ryhmityksessä oli pieniä muutoksia ja uusia kokeiluja PoPa-peliin verrattuna, mm. Mika Kallion parina keskuspuolustuksessa pelasi nyt Mika Hiekka ja Petri Niemi oli siirretty laitapakiksi. Laitapakkina viimeksi pelannut Petri Huttu puolestaan hääri keskialueella.