Kurinalainen puolustustaistelu Vaasassa

Kurinalainen puolustustaistelu VaasassaVPS – TP-Seinäjoki 2-0 (1-0)30 min 1-0 Jyrki Saranpää76 min 2-0 Tero TaipaleVeikkausliigassa pelaava Vaasan Palloseura jätti hieman vaisun kuvan itsestään Mustasaaren uutukaisella keinonurmella, vaikka kaatoikin Kakkosessa pelaavan TP-Seinäjoen numeroin 2-0 (1-0) hyisessä nollakelissä ja viiltävässä tuulessa.Oli aivan luonnollista, että kotijoukkue piti palloa enemmän, mutta todellisia maalipaikkoja raitapaidat pystyivät luomaan ällistyttävän harvoin. Vieraiden puolustuspelaaminen oli tarkkaa, kurinalaista ja uhrautuvaa vieden parhaan terän isäntien otteista. Varmasti myös kelillä oli oma osansa, mutta silti VPS:n peli hyökkäyssuuntaan jätti paljon toivomisen varaa.VPS kokeili ottelussa jälleen yhtä uutta hyökkääjää. Nigerialainen Victor oli kuitenkin alituiseen ensimmäisellä puoliajalla toppariparina pelanneen Tiitus Lehtisen ja Lasse Männikön järjestämissä paitsioansoissa kuin kala verkoissa.Kotijoukkueen väreissä nähtiin tällä kertaa kolme entistä TP-Seinäjoen pelaajaa, sillä joukkueen keskikentän sielu ja pelin moottori, Jyri Hietaharju, paranteli vielä akillesjännettään. Tosin ”Jylppy” oli päässyt jo eilen ottamaan hieman tuntumaa juoksemiseen ja pallotteluun ja on mahdollista, että mies kuntoutuu jo VPS:n viimeiseen treenipeliin KPV:ta vastaan. Sen sijaan Ville Ylinen oli nyt päässyt keskikentälle ja Janne Ahola tuurasi maalissa Henri Sillanpäätä.Ottelun ensimmäisen maalin viimeistellyt Jyrki Saranpää korvasi vaihtoon päätyneen Miika Ekströmin, joukkueen ainoan vaasalaissyntyisen pelaajan avauksessa, miehen telottua jalkansa. Saranpää pääsi viemään isännät johtoon albanialaisen Ansi Agollin esityöstä noin 30 minuutin pelin jälkeen.Lisämaaleja ei ennen tauko nähty, vaan peli oli melko pitkälle keskikenttätaistelua ja VPS:n pallonliikuttelua takalinjojen kierrätyksenä. Kärjessä häärännyt Victor ainakaan nähdyn perusteella ollut kummoinen pelaaja liigatasolle, mutta Arsi Agolli ja keskikentällä pelannut Ollo ovat varmasti kelpo miehiä vaasalaisten vahvuuteen.Toisen maalinsa VPS sai harmittavalla tavalla. TP-Seinäjoki juoni omaa kulmuriaan, mutta kuvio ei mitä ilmeisimmin sujunut aivan käsikirjoitukseen laaditulla tavalla ja niinpä isännät purkivat tilanteen tehokkaasti. Tällaisissa tilanteissa tuli eniten esiin liigajoukkueen ja Kakkosen ryhmän ero. Siinä vaiheessa kun vieraiden kalusto oli vielä tukevasti tutkimassa VPS:n maalia vartioineen Janne Aholan maalinedustaa, karkasivat raitapaidat viidellä kolme vastaan ylivoimahyökkäykseen. Kolme miehen alakerta oli kokonaisuudessaan keskellä ja pallo saatiin pelattua kolmikon yli hyökkäystä hyvin tukeneelle Tero Taipaleelle, joka viimeisteli vielä tuultakin viileämmin 2-0 nostamalla pallon yli vastaan tulleen maalivahti Tero Kinnusen. Peliä oli tuolloin käyty noin 76 minuuttia.Vierasjoukkueen ryhmityksestä puuttuivat edelleen Mikael Muurimäki, Jarkko Mäki-Maunus ja sairastellut Johannes Saranpää, mutta kaikkein huonoin uutinen tuli aivan ottelun loppuhetkillä. TP-Seinäjoki oli suorittamassa vaihtoa, mutta syystä tai toisesta erotuomari Kim Ittonen ei antanut sitä tehdä ja niinpä Juha Eteläaho jäi Ville Koskimaan jyräämäksi ilmatilassa loukaten polvensa ilkeästi. ”Etskun” tilanne selviää vasta sairaalakeikan jälkeen, mutta jo nyt voi kai todeta, että aika paljon on tehoja sivussa TP-Seinäjoen kärjestä, jos sekä Eteläaho, että Muurimäki ovat sivussa.Mitään hävettävää ei oranssinutuilla ottelussa ollut. Todellisia loistopaikkoja ei itse kyetty ottelussa luomaan, vaikka muutama kulmuri ja vaarallinen vaparipaikka hankittiinkin. Parhaaksi yritykseksi taisi jäädä Henri Saranpään kierteinen vapari ensimmäisellä puoliajalla, joka painui valitettavasti ohi pystytolpan sen väärältä puolelta.Vaikka ottelussa tuli nokkaan, antoi kamppailu paljon lisää itseluottamusta joukkueen nuorille pelaajille. Esimerkiksi Tero Mäntylän, Tiitus Lehtisen, Mikko Väänäsen tai Pekka Väänäsen ei tosiaankaan tarvinnut hävetä liigamiesten seassa.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Mikko Väänänen, Lasse Männikkö, Tiitus Lehtinen, Tero Mäntylä (85 min Rami Sariola), Anssi Syrjämäki (46 min Petri Niemi, v), Henri Saranpää (85 min Sami El-Bash), Pekka Väänänen, Topias Tervasmäki (85 min Timo Rauhala), Juha Eteläaho (85 min Vesa Kivimäki), Jussi Kankaanpää (65 min Jere Jääskeläinen)