Kuvat uuteen osoitteeseen

SJK-junioreiden ja Törnävän Pallo-55:n historiaa on taltioitu valokuvien muodossa vuosikymmeniä. Tällä hetkellä suuri osa kuvista on taltioituna Facebookin kuviin. Siellä on noin 1230 kuvagalleriaa, joissa kuvia on noin 85 000 kappaletta, eli melkoinen setti.

Facebook on kuitenkin monien tavoittamattomissa. Näinpä seurassa tehtiin päätös siirtää kuvat uuteen ympäristöön, eli kuvat.fi –palveluun. Projekti ei kuitenkaan, ymmärrettävistä syistä, ole mikään nopea homma, vaan kuvia siirretään sinne vähitellen.

Kuvien siirtäminen uuteen kohteeseen vie oman aikansa ja samalla se tarkoittaa myös sitä, että paljon linkkejä tulee korjattavaksi.

Kun kaikki kuvat jossakin vaiheessa sitten on saatu siirrettyä kuvat.fi –palveluun, on ne helpompi löytää kuin Facebookista, missä kuvia katseleva sivuilla vieraileva henkilö joutuu rullaamaan alaspäin kohtuuttomasti.

Jo nyt kuvat.fi –sivulle on siirretty vuoden 2017 kuvat. Myös osa vuoden 2016 kuvista on siirretty ja projekti jatkuu koko ajan.

kuva.fi –palvelussa tulee jatkossa olemaan myös kuvia Veikkausliigassa pelaavan Seinäjoen Jalkapallokerhon otteluista, olihan Törnävän Pallo -55 perustamassa seuraa vuoden 2007 syksyllä.

Vaikka siirretyt kuvat ovatkin parempilaatuisia kuin Facebookissa tällä hetkellä olevat, eivät ne silti ole alkuperäiskoossa, eikä niitä kaikkia ole suinkaan ehditty tai voitu muokata aivan huippuunsa. Jos gallerioista löytyy sellaisia otoksia, joita joku haluaa alkuperäisessä koossa tai erilaiseksi muokattuna, niitä voi tiedustella sähköpostilla osoitteesta omm (ät) netikka.fi

Voisi arvioida, että kaikkien kuvien siirtäminen uuteen osoitteeseen ottaa suurimman osan vuodesta 2018, eli ehkä ne sitten ovat siellä seuraavaan jouluun mennessä.

Paljon on myös mustavalkoisia ja muita printtikuvia vielä skannaamatta. Niidenkin kanssa askarrellaan jatkossa ja pyritään saamaan myös ne jollakin aikataululla näkösälle.

Uusien kuvagallerioiden osoite on sjkjuniorit.kuvat.fi eli nyt kun kaikilla on mukavasti aikaa juhlapyhien muodossa, niin ei muuta kuin selailemaan päättyvän vuoden gallerioita.