Linkit veivät Sisua

Linkit veivät Sisua TP-Seinäjoki – Sisu 7-0 (3-0)03 min 1-0 Anssi Syrjämäki15 min 2-0 Timo Rauhala41 min 3-0 Ville Pakkala57 min 4-0 Anssi Syrjämäki59 min 5-0 Ville Pakkala60 min 6-0 Olli Rintamäki75 min 7-0 Janne Kotamäki (rp)TP-Seinäjoen ja Seinäjoen Sisun välisestä Nelosen hegemoniakoitoksesta ei muodostunut sellaista jännitysnäytelmää kuin ennen ottelua olisi voinut olettaa. Kotijoukkueena esiintyneen oranssi-mustan yhdistelmän jalat olivat niin selkeästi vikkelämpiä kuin vieraiden, ettei jännitysnäytelmää saatu aikaiseksi.Viime viikolla Maalahdessa maalittomaan tasapeliin jäänyt TP-Seinäjoki näytti nyt sen, mihin joukkue parhaimmillaan pystyy isokokoisella kentällä. Ilahduttavan suuri yleisö saikin nähdäkseen kotijoukkueen laitalinkkien esityksen, jollaista ei aikoihin ole nähty. Vaikka TP-Seinäjoen joukkueesta on mahdoton löytää heikkoa lenkkiä, olivat oikealla laidalla pelannut Timo Rauhala ja vasemmalla viilettänyt Anssi Syrjämäki huikeassa vireessä.Syrjämäen saldo oli kaksi tehtyä maalia ja kaksi syöttöä. Rauhala puolestaan teki yhden maalin, syötti kolme ja kieputti Sisun laitapakkeja mielin määrin läpi ottelun.Tehokaksikko johdatti TP-Seinäjoen pelin oikeisiin uomiinsa, sillä jo kamppailun kolmannella minuutilla Rauhala heitti komean syötön toiseen laitaan, mistä Syrjämäki ajoi alueelle ja tulitti pallon verkkoon ohi Jouni Pyylammen. Vartin kohdalla roolit vaihtuivat ja ”Tinke” pisti pallon vasurillaan maaliin Anssin esityöstä.Vielä ennen taukoa kotijoukkue iski kertaalleen mennen kolmen maalin johtoon Rauhaln tehtyä esityön Ville Pakkalan viimeistelemään osumaan. Sisulla oli ensimmäisellä puoliajalla pari puolittaista tekopaikkaa, joista paras osui Niko Seppelvirralle 12. minuutilla. Nosto yli maalivahti Petri Välimäen painui kuitenkin takatolpasta ohi.Toisella puoliajalla kotijoukkue iski kolme kertaa kuudessa minuutissa ratkaisten matsin lopullisesti. Ensin tuttu tutkapari oli asialla ”Tinken” heitettyä jälleen pallon vauhdissa olleelle Anssille, joka iski numeroiksi 4-0 57. minuutilla. Vain pari minuuttia myöhemmin pääsi Olli Rintamäki nokikkain maaliin tulleen Antti Hyyryläisen kanssa, mutta maalivahti veti tällä kertaa pidemmän korren. Se ei kuitenkaan paljon mieltä lämmittänyt, sillä takaa tuli Ville Pakkala, joka viimeisteli illan toisen maalinsa. Vain nelisen minuuttia edellisestä ”Rintsi” sai hienolla puskulla maalitilinsä auki Anssi Syrjämäen tarjoilusta.Pelin oltua jo reilun tunnin tahkoamisen jälkeen selvä loppuaika oli pelailua. Vaihdosta tullut Samir Bouroussi kuitenkin kaadettiin 74. minuutilla rankkarialueella ja joukkueen kippari, Janne Kotamäki kävi vielä pistämässä pallon verkkoon viimeistellen loppunumerot.Siistissä ottelussa erotuomari Jukka Rintalalla ei ollut mitään vaikeuksia hoitaa hommaansa. Keltainen kortti nousi vain kahdesti koko kamppailun aikana. Molemmat kortit nousivat Sisun pelaajille, joista Miika Willgren ja Antti Hyyryläinen olivat pahantekijöinä.Sisulla oli otteluun tultaessa alla maukas voitto KoFF-PeIK:stä numeroin 4-1, joten paikalle saapuneet uskalsivat odottaa tasaista vääntöä. Ne haaveet TP-Seinäjoki kuitenkin murskasi nopeasti. Vaikka Sisu saikin kyytiä oikein isän kädestä, on joukkue silti Nelosessa vahva nippu.Ottelussa nähtiin pari muutakin mainitsemisen arvoista juttua. Paikalle oli kokoontunut kummankin seuran veteraaneja, jotka jo ennen kamppailun alkua kävivät kahvilla yhdessä. Ennen aloitusta vietettiin myös hiljainen hetki kumpaakin seuraa edustaneen Tarmo Raskun muistolle.TP-Seinäjoki: Petri Välimäki, Ilpo Tuulari (64. Jaakko Lampi), Janne Kotamäki (75. Juho Pajula), Rami Sariola, Vesa Kivimäki, Anssi Syrjämäki (69. Samir Bouroussi), Sami El-Bash (64. Jyri Reinilä), Juho Mäki-Maunus, Timo Rauhala (74. Juuso Pitkäranta), Ville Pakkala (69. Karri Hiirikoski), Olli Rintamäki