Maalihanat aukesivat

Maalihanat aukesivat TP-Seinäjoki – MuSa 4-0 (1-0)45 min 1-0 Pasi Oksanen72 min 2-0 Mikael Muurimäki78 min 3-0 Alex Lopez rp82 min 4-0 Ville PekkanenTP-Seinäjoki sai viimein Kakkosen länsilohkossa maalihanat kunnolla auki, kun MuSa kaatui Keskuskentällä selvin numeroin. Pelillisesti ottelu oli tasaisempi, ja varsinkin ensimmäinen puoliaika Pasi Oksasen upeaa vaparia lukuunottamatta heikkotasoista potkiskelua puolin ja toisin.”Kerroin tauolla pojille, ettei saa luulla, että on pelattu hyvin, vaikka johdetaan. Toisella jaksolla pyrittiin nopeuttamaan peliä”, TP:n valmentaja Asko Ristimäki kertoi reseptin MuSan puolustuksen avaamiseen.Ennen avausmaalia oranssipaidoilla oli muutama tilanne. Markus Koljander avasi pitkällä heitolla Mikael Muurimäelle, joka jatkoi nopeasti Vesa Kivimäelle, jonka veto kuitenkin meni yli. Alex Lopez puolestaan syötti Muurimäelle, jonka laukauksen MuSa-vahti Juhani Koponen torjui. Seuranneesta vastahyökkäyksestä Koljander vuorostaan joutui töihin ja torjumaan Tatu Mäkelän vedon.Oltiin jo ensimmäisen jakson lisäajalla, kun Jussi Männistö joutui kaatamaan Muurimäen lähellä rangaistusalueen kulmaa. Oksanen tempaisi vasurillaan todella komean osuman muurin ohi ylös takanurkkaan.Ottelu ratkesi lopullisesti toisen puoliajan jälkipuoliskolla kotijoukkueen 10 minuutin tehojaksoon. Lopez pelasi ensin Muurimäen läpi, eikä ”Mikki” erehtynyt avopaikasta, vaan sijoitti pallon alanurkkaan. Seuraavaksi oli Ville Pekkasen vuoro pistää läpisyöttö Muurimäelle, joka joko kaatui tai kaadettiin rangaistusalueella. Oli miten oli, tuloksena joka tapauksessa pilkku ja suora punainen kortti ja sen myötä kahden ottelun pelikielto Heikki Vesalaiselle. Käsittämättömän kova tuomio päätuomari Johan Holmqvistilta, jonka epäjohdonmukainen työskentely kuumensi MuSa-luotsi Risto Puustisen totaalisesti. Lopez lopulta upotti rankkarin toisella yrityksellään.Työn sankari Pekkanenkin pääsi maalitilastoihin niittaamalla komeasti loppunumerot vaihdosta tulleen Ville Pajulan oivasta vapauttavasti syötöstä. ”Pekellä” oli vielä perään toinen paikka Lopezin tarjoilusta.Petri Niemi ei tilastoihin päässyt, mutta oli jälleen kova luu TP:n keskuspuolustuksessa. Pasi Oksanen teki kuukauden maalin ja pelasi muutenkin erittäin virheettömästi ja samalla varmasti kauden parhaan ottelunsa. B-ikäiset Pajula ja Jere Jääskeläinen ehtivät tehdä kentälle tultuaan vaikutuksen hyvillä suorituksillaan.TP-Seinäjoki: Koljander, Oksanen (v), Mäki-Maunus (59. Dunne), Niemi, Männikkö (78. Jääskeläinen), Leppänen, Ylinen, Lopez, Pekkanen, Muurimäki, Kivimäki (v, 62. Pajula)