Maalirikas kotivoitto

Maalirikas kotivoitto TP-Seinäjoki – AC Kajaani 4-2 (2-1)03 min 1-0 Atte Aaltonen35 min 2-0 Sami El-Bash45 min 2-1 Taisto Rusanen55 min 2-2 Jukka Oikarinen66 min 3-2 Jani Leimola85 min 4-2 Karri HiirikoskiTP-Seinäjoen A-juniorit nousivat Ykkösessä kuuteen pisteeseen kaadettuaan vierailleen AC Kajaanin hieman sekavan, mutta viihdyttävän ja maalirikkaan esityksen jälkeen. Kuten jokaisessa Ykkösen tämän kauden ottelussa, niin tälläkin kertaa, TP-Seinäjoki iski nopeasti kamppailun ensimmäisen maalin. Sangen kelvollisen ottelun topparina pelannut Atte Aaltonen nousi Sami El-Bashin antamaan kulmuriin korkeimmalle ja puski pallon verkkoon vain kolmen minuutin pelin jälkeen.Sami El-Bash puolestaan teki nautittavan osuman pelikellon näytettyä 35. minuuttia Ville Pakkalan erinomaisesta esityöstä. Pakkala otti pallon alas, blokkasi AC Kajaanin pakit ja avasi väylän El-Bashille maalintekoon. El-Bashin vasurilaukaus painuikin kahden tolpan kautta sisään vieden kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon.Ehkä tuo toinen maali tuuditti isännät helppoon voittoon, mutta sitä ei AC Kajaani ollut suinkaan tullut tarjoamaan. Joukkue oli selkeästi parempi kuin edellinen vierailija, SiPS, eikä ollut mikään ihme, että kavennus nähtiin vielä ennen taukoa. Sen näköistä peli nimittäin oli.Vieraiden Taisto Rusanen pääsikin kaventamaan taukonumeroiksi 2-1 kun pelattiin jo ensimmäisen jakson loppusekunteja.Toinen puoliaika alkoi kajaanilaisittain hyvin, sillä 55. minuutilla Jukka Oikarinen pääsi nostamaan pallon kauniisti yli Atte Tervasmäen, joka joutui venymään todella hyvään torjuntaan tovia myöhemmin pallon noustua hänen ylitseen oman pelaajan päästä.Vieraiden kohtaloksi koitui maalintekijä Taisto Rusasen toinen kortti. Oli todella typerää nypätä keskialueella kiinni teepeeläisen paidasta varsin ailahtelevasti tuominneen Jukka Rintalan silmien alla. Seurauksena ei voinut olla muuta kuin toinen lappu ja aikainen suihkukomennus.Vaikka AC Kajaani joutuikin pelaamaan lopun ajan vajaalla, ei joukkue suinkaan luovuttanut tai lakannut yrittämästä. Silti kotijoukkueen onnistui iskeä tarvittavat maalit.Ensin Jani Leimola viimeisteli maalinedusruuhkasta 66. minuutilla ja lopullisen niitin tulitti läheltä Karri Hiirikoski saatuaan upean syötön Saku Koskiselta. Pelikello näytti 85. minuuttia.Voitto oli kyllä ansaittu, mutta ehkä sen olisi voinut ottaa helpomallakin tavalla. Hyvä kuitenkin näinkin.TP-Seinäjoki: Atte Tervasmäki, Juuso Pitkäranta (73. Ilkka Jaarinen), Atte Aaltonen, Anssi Syrjämäki (36. Samir Bouroussi), Ilpo Tuulari, Timo Rauhala, Sami El-Bash, Jyri Reinilä (v), Karri Hiirikoski, Ville Pakkala (57. Jani Leimola), Ville Suutala (60. Saku Koskinen)