Makea voitto VIFK:sta

SJK-juniorit – VIFK 4-2 (2-2)

06 min 0-1 Jeremiah Streng (rp)

10 min 1-1 Aatu Metsä-Ketelä

12 min 2-1 Antti Torniainen

36 min 2-2 Jeremiah Streng

49 min 3-2 Aapo Kuivila

73 min 4-2 Aapo Kuivila

SJK-juniorit otti syyskierroksen neljännen peräkkäisen voittonsa kukistettuaan varsin vauhdikkaassa ottelussa tähän saakka tällä kaudella liian vaikeaksi vastustajaksi osoittautuneen Christian "Kisu" Sundin valmentaman IFK Vasan.

Kamppailu pelattiin miltei hypotermiaa aiheuttavassa kelissä Prunttimäessä, mutta miltei arktinen viimakaan ei vienyt vauhtia varsin hyvätasoisesta kamppailusta, vaan molemmat joukkueet pelasivat todella pirteästi.

Ensimmäisellä puoliajalla pallonhallinta oli varmaan melko tasan, mutta vierailla oli muutama vaarallisempi tekopaikka kuin kotijoukkueella.

– Olin tosi tyyväinen poikien tekemiseen ensimmäiselläkin puoliajalla. Saatiin prässättyä heidän peliään niin, etteivät he kyenneet juurikaan pelaamaan omaa peliään, vaikka saivatkin muutaman kelpo paikan, joukkueen vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju sanaili pyöritellessään matsia sanoiksi.

Ottelun avausmaali syntyi pilkulta. Vierasjoukkueen maajoukkuetähti, Jeremiah Streng, aiheutti alituiseen päänvaivaa kotijoukkueen alakerralle ja hän pystyikin hankkiutumaan maalintekopaikkaan, jossa puolustus joutui rikkomaan häntä pilkun arvoisesti. Nuorukainen ei täplältä erehtynyt, vaan vei viileästi vieraat johtoon.

Peli kääntyi kuitenkin nopeasti isännille. Ensin Aatu-Metsä-Ketelä osoitti oivallista maalivainuaan iskemällä sisään karat Leevi Oksasen vihaisen laukausen jälkeen ja vain pari minuuttia tasoituksesta Mikkelin lahja seinäjokelaiselle futikselle, Antti Torniainen, pääsi viimeistelemään johtomaalin.

Juuri kun moni alkoi jo haaveilla puoliajasta alakerta kuitenkin hölmöili himpun verran ja tarjosi vieraille mahdollisuuden maalintekoon. Onhan se nyt ihan päivänselvä juttu, että jos Strengin tasoiselle pelaajalle antaa sauman viimeistellä rauhassa boksissa, hän sen takuuvarmasti tekee ja niin nytkin. Tauolle lähdettiin siis 2-2 numeroissa.

– Toinen puoliaika oli kyllä ihan täydellisesti meidän. Saatiin iskettyä hienosti erikoistilanteista ja kertaalleen vielä pallo ylärimaankin. Kokonaisuutena olin todella tyytyväinen meidän pelimoraaliimme, vauhtiin ja yritykseen. Koko joukkue oli hyvällä sykkeellä pelissä. Joukkue on treenannut tosi hyvin ja se näkyy nyt myös kentällä, iloitsi Hietaharju omiensa osaamisesta.

Toisella puoliajalla SJK-juniorit tosiaankin ratkaisi kamppailun kahdella miltei identtisellä osumalla. Toppari Aapo Kuivila nousi kulmuritilanteessa ylös ja puski pallot verkkoon. Kuivilalla oli saumaa jopa hattutemppuun, mutta yhden vastaavanlaisen tilanteen VIFK:n maalivahti ja puolustaja saivat kauhotuksi pois maaliviivalta.

On selvää, että tällainen voitto lämmitti mieltä. VIFK on nimittäin tuloksiaan parempi joukkue. SJK-juniorit ei tällä kaudella ollut kyennyt kertaakaan voittamaan tähtirintoja neljällä aiemmalla yrityksellä.

– Pakko vielä erikseen kehua VIFK:n Jeremiah Strengiä. On se kova kaveri. Toisaalta hän ei kauheasti ole näitä pelejä tässä sarjassa pelannutkaan. Todella hyvä pelaaja, hehkutti Hietaharju vieraiden maajoukkuepelaajaa ja olikin aivan oikeassa. Tämä taso ei ole Strengille mikään haaste.

Joku viisas ja paremmin nuoria pelaajia ymmärtävä on joskus sanonut, että nuoren pelaajan pitäisi pelata noin 25% otteluistaan sellaisia, jotka ovat hänelle todella haastavia. Sen lisäksi hänen pitäisi pelata noin 50% otteluita, jotka ovat hänen tasoaan ja lisäksi 25% matseja, jotka ovat hänelle helppoja. Tämä peli taisi olla tuon viimeisen kategorian matsi, vaikka joukkue nyt hävisikin ja toisella jaksolla myös Streng hävisi kuvasta.

SJK-junioreiden asema sarjan kärkiduossa vankistui voiton myötä. Rovaniemen Palloseura jatkaa SJK-junioreiden tavoin puhtaalla pelillä. RoPS:lla on pisteitä lähtöpisteiden myötä 15 pinnaa ja SJK-junioreilla 13. Ihan hyältä syyskierroksen alku on näyttänyt.