Masku vei maalijuhlat

Masku vei maalijuhlatTP-Seinäjoki – Masku 3-4 (3-4)09 min 1-0 Thomas Dunne14 min 1-1 Jesse Hämäläinen16 min 2-1 Alex Lopez19 min 3-1 Ville Pajula22 min 3-2 Juhani Pärtty28 min 3-3 Jesse Hämäläinen35 min 3-4 Jussi LuotonenSeinäjoen Keskuskentällä nähtiin avausjaksolla avoimien ovien päivät, kun TP-Seinäjoki ja Maskun Palloseura kohtasivat Kakkosen länsilohkon toiseksi viimeisellä kierroksella. Puolustuspelaaminen ei ollut korkeassa kurssissa, sillä ensimmäiset 35 minuuttia tarjosivat kaikki ottelun seitsemän maalia. Vierasjoukkue onnistui käyttämään auenneet tilaisuutensa paremmin hyväkseen ja näin kolme sarjapistettä lähti Turun seudulle, vaikka TP hallitsi selkeästi toista puoliaikaa ja omasi hyviä tilanteita vähintäänkin tasapeliin.”Puolustaminen ei kiinnostanut ekalla jaksolla. Pakka oli sekaisin ja vastustaja teki hyviä syvyysjuoksuja ja rankaisi paikoista. Olihan meilläkin paikkoja ja vastustajan maalivahti torjui muutaman kerran hyvin”, TP:n valmentaja Asko Ristimäki kommentoi tapahtumia.Thomas Dunne aloitti maalitehtailun komealla vapaapotkulla, jonka Alex Lopez järjesti kotijoukkueelle. Maskun kavennuksen jälkeen TP näytti jo menevän menojaan, kun Lopez puski Ville Pekkasen keskityksestä 2-1 ja perään Ville Pajula laukoi kaukaa maalivahti Simo Lehtosen avustuksella oranssipaidat jo kahden maalin johtoon. Masku kuitenkin käänsi ottelun itselleen vajaassa vartissa kotijoukkueen passiivisen puolustamisen erittäin suosiollisella avustuksella.Heti toisen jakson alussa Marko Huttu täräytti ylärimaan ja sai hetken päästä vielä toisenkin tilaisuuden, mutta veto meni sivurautoihin. Hyvät maalipaikat oli myös Pekkasella ja Arto Jalasvaaralla, palloa ei kuitenkaan enää saatu Lehtosen selän taakse. Maskukin hyökkäsi muutaman kerran vaarallisesti vastaan oranssipaitojen pelatessa jo riskillä oman pään.Erotuomari Sami Nykänen nousi pääosaan loppuhetkillä eikä antanut TP:lle rangaistuspotkua kahdesta selvästä rikkeestä, joista Lopez ja Vesa Kivimäki kumpikin vuorollaan kärsivät.”Olihan erikoinen ottelu. Voitosta huolimatta olen todella pettynyt omaan puolustuspeliin, joka on yleensä ollut meidän vahvuus. Ongelmat ovat olleet enemmänkin hyökkäyspäässä”, Maskun valmentaja Kari Hagelberg ihmetteli pelin kulkua.TP-Seinäjoki: Dahlsten, Oksanen, Dunne, Niemi, Männikkö, Jalasvaara, Mäki-Maunus (v, 81. Kivimäki), Pajula, Pekkanen (64. Lampinen), Lopez (v), Ruotsalainen (42. Huttu)