Matias VIPpinä matsiin

SJK-junioreiden 2006-ikäluokan valmennusryhmään kuuluva Matias Saarela pääsee iltaan VIP-vieraana. Mahdollisuuden tähän tarjoaa seuran yhteistyökumppani SEVAS KODIT OY. Matias on itse seuran kasvatti, joka aloitti peliuransa TP-55:n väreissä. Hän on kulkenut koko matkan 2006-joukkueen kanssa alusta alkaen.

Nyt kun nollakutoset siirtyvät B-junioreihin on Matias päättänyt myös lopettaa valmennushommat työkiireiden vuoksi. Seurassa kuitenkin toivotaan, että Matias vielä harkitsee tätä päätöstään, sillä paikka valmennusjoukoissa on aina avoinna.

– Toivon mukaan jossain vaiheessa palaan sitten, mutta nyt on aika vetää hiukan happea. Sanoin tuolla joukkueen omassa päätöstilaisuudessa pojille, että kaikkia tarvitaan jatkossakin. Jos ei pelaajaura lähde liitoon, tarvitaan valmentajia ja myös erotuomareita, Matias toteaa.

Valmmenusuralta mieleen ovat Matiakselle jääneet parhaiten Aluevalmennuskeskuksen tapahtumat Jyväskylässä, missä on pelien lisäksi ollut koulutuksellisia tapahtumia.

– Kyllä ne olivat hyviä juttuja. KuPS, JJK ja JIPPO olivat hyviä vastustajia ja yleensä se toinen päivä oli aina meillä parempi kun mentiin läpi kuvattuja otteluita. Siellä sai myös valmennuksellisia neuvoja. Tykkäsin niistä jutuista, sanoo Matias.

Myös pelaajien kasvu ja eteneminen pelillisesti on tuonut mielihyvää.

– Se on ihan mahtavaa nähdä esimerkiksi Oskari Raiskin nousu mukaan maajoukkuekuvioihin. Toisalta kaikki ne kerrat kun poikia on päässyt mukaan aluejoukkueiseen, tähtitarhoihin tai maajoukkueleirelle kertovat sen, että kyllä meillä on seurassa jotain tehty oikein, myhäilee Matias.

Illan Veikkausliigan ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa SM-kultaa Simo Valakarin johdolla tavoittelevan Kuopion Palloseuran, joten jännättävää VIP-vieraalla varmasti on.

– Haluaisin kyllä nähdä SJK:n nappaavan nyt KuPS:n päänahan. Uskon, että peli on ihan voitettavissa. Tosin jotenkin on tuntunut siltä, että monissa peleissä ensimmäinen puoliaika on ollut hyvä, mutta sitten ote on hiukan hiipunut. HJK-matsi oli poikkeus vieraissa. Siinä meinasi usko loppua kun Klubi teki 2-1 -maalin, mutta upeasti se kääntyi, pyörittelee Matias illan ottelua ja mennyttä.

Seuraväki kiittää Matiasta vuosista, toivottaa hyvää matsia ja toivottaa siinä sivumennen miehen tervetulleeksi takaisin. Ihan koska vain.