SJK-junioreiden naisjoukkue Kakkoseen

Viime kaudella Kauhavan Kanuunoiden kanssa alkanut yhteistyö naisjalkapallon parissa tulee tarjoamaan seinäjokelaiselle jalkapalloyleisölle ja SJK-yhteisölle tulevaisuudessa paljon uutta. Jo viime kaudella yhteistyökuviossa yksi joukkue pelasi Kakkosessa ja toinen Kolmosessa.

Kaudelle 2022 asetelma tulee muuttumaan siten, että Naisten Kakkosta pelataan Seinäjoella ja Kolmosta vastaavasti Kauhavalla. Viime kaudella Kauhavan Kanuunat sijoittui Naisten Kakkosen Lohko C:ssä neljänneksi. SJK-junioreiden erittäin nuori Kolmosen joukkue puolestaan tuli omassa lohkossaan viidenneksi.

Samalla tämä tarkoittaa sitä, että SJK-juniorit osoittaa haluavansa kantaa vastuunsa myös nais- ja tyttöfutiksen osalta samalla tavalla kuin poikapuolella, eli nyt luodaan pelaajapolkua Snadi-kerhosta edustusjoukkuetasolle. Samalla kun näin menetellään, tarjotaan yksilöille mahdollisuus kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla ja edetä unelmiensa perässä.

Tällainen siirtymä on myös luonnollista jatkumoa SJK-junioreiden tekemisessä. Pari vuotta sitten seura aloitti tyttöfutiksen upeasti viime kesän Laura Kalmari SM-lopputurnauksessa esiintyneen 2006-ikäluokan myötä. Nyt päättynyt kausi oli ensimmäinen laatuaan, kun seurassa oli tyttöjoukkueet lähes kaikissa ikäluokissa. Tällä hetkellä tyttöfutaajia on SJK-junioreissa jo noin 300, eli mitä ilmeisimmin ollaan ihan oikealla polulla. Koko SJK-yhteisön pelaajapassimäärähän ylitti syksyllä melkoisen merkittävän virstanpylvään, sillä pelaajia on nyt enemmän kuin 1000.

Vaikka nyt ollaankin edetty kohtuullisen rivakasti, kokonaisuutena ollaan kuitenkin menty hitaasti kiiruhtaen ja pyritty välttämään mahdolliset murheet ja sudenkuopat matkalla.

Jo viime kauden alla kun yhteistyö naisten tasolla alkoi, ilmoitettiin tavoitteeksi, että Etelä-Pohjanmaalla tullaan pelaamaan jalkapalloa Kansallisessa liigassa vuonna 2026. Tuo tavoite on edelleen kirkkaana mielessä. Matka sinne on luonnollisestikin pitkä, mutta tavoitteiden on oltava haastavia.

Naisjoukkueen osalta maakunnallinen yhteistyö ja sen kehittäminen on tärkeää ja SJK-juniorit on henkisesti valmis siinä toimimaan lippulaivana. Tätähän myös Palloliitto toivoo, että alueensa johtavat seurat panostavat tyttö- ja naisjalkapallon kehittämiseen.

Tästä katselemaan videota, jolla naisjoukkueen vastuuvalmentaja Jari Risikko ja joukkueenjohtaja Jussi Koskinen kertovat asioista.

Linkki 1