Maukas ja ansaittu voitto

SJK-junioreiden P13 (2008) –ikäluokan joukkue osoitti melkoista sitkeyttä, kärsivällisyyttä ja osaamista otettuaan todella ansaitun, mutta turhauttavan niukan voiton Liiga Pohjoisen karsintaottelussa Wasa Fotbolls Akademi/Vasa IFK –yhdistelmää vastaan Wallsport Areenassa.

SJK-juniorit v WFA/VIFK 2-1 (1-0)15 min 1-0 Hermanni Honkola56 min 1-1 oma maali66 min 2-1 Jaakko Matinlauri

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen totaalista dominointia. Vain maalipuut ja puhaltamatta jääneet pilkut pitivät pelin tasaisena. Oli suorastaan mystistä, miten vierasjoukkue selvisi ilman takaiskua aina vartin kohdalle saakka, jolloin Hermanni Honkola vei kotijoukkueen sangen ansaittuun johtoon.

On täysin käsittämätöntä, että palloa ei viety kertaakaan pilkulle, vaikka lähes kaikkien läsnä olleiden mielestä näin olisi pitänyt tapahtua 3-4 kertaa. Ehkä liberaalit tulkinnat ovat toiselle joukkueelle, tälläkin kertaa vierasjoukkueelle, suotuisampia kuin toiselle. Toisaalta, eipä muutamasta härskistä tempusta noussut korttiakaan.

Toisella puoliajalla myös vieraat saivat paremmin kiinni pelin juonesta. Vaasalaisjoukkueen peli perusti tyystin erilaiseen tekemiseen kuin kotijoukkueen. Niinhän se on, että maaliin voi päästä monia eri reittejä. Kotijoukkue pyrki rakentamaan peliä pallonhallinnan kautta vieraiden haettua nopeita pitkiä palloja ylhäällä kärkkyneille hyökkääjilleen.

Tekopaikkoja vaasalaiset saivat harvoin, mutta miltei joka kerta ne olivat vaarallisia. Kotijoukkue kolisutteli puolestaan maalikehikoita peräti neljä kertaa ottelun aikana. Myös vieraiden maalivahti Kasper Kammonen teki muutaman huikean torjunnan.

Kuten niin usein, tälläkin kertaa, vastustaja rankaisee, ellei itse onnistuta maalinteossa. Tai no, pallohan meni omiin 56. minuutilla ja täysin pelin vastaisesti vieraat tulivat tasoihin.

Hyvää oli se, että kotijoukkue ei luovuttanut. Ottelun ratkaisu nähtiin 66. minuutilla Jaakko Matinlaurin pistettyä pallon millimetrin tarkasti alakulmaan.

Olisi ollut verinen vääryys, jos peli olisi päättynyt jollakin muulla tavalla kuin kotivoittoon, vaikka sitkeästi WFA/VIFK pelissä roikkuikin.

Voitto piti myös haaveet jatkopaikasta elossa. SJK-junioreiden viimeinen karsintapeli pelataan lauantaina 15. toukokuuta. Teoriassa pistekin FF Jaroa vastaan riittää, mutta voitolla jatkopaikka irtoaa varmasti.