Meidän miehiä No 5

Meidän viides mies on TP-55:n oma kasvatti Timo "Tinke" Rauhala.

Koska edustit TP-55/SJK-junioreita: Pelasin läpi kaikki TP:n juniori-ikäluokat pallokoulusta A-junioreihin asti sekä edustusjoukkueessa olin mukana pari vuotta kunnes SJK perustettiin. Ensimmäisen vuoden (2008) pelasin vielä TP:n nimellä pelanneessa Nelosen joukkueessa ja siirryin 2009 SJK:oon.

Ikä: 29

Syntymäpaikka: Seinäjoki

Nykyinen kotipaikka: Kokkola

Perhe:  Vaimo

Urheilutausta: Jalkapallo 5-vuotiaasta lähtien, Jääkiekko, joka loppui 15-vuotiaana.

Saavutukset: B-SM hopea, Liiganousu 2013 (SJK) ja 2018 (KPV), Ykköseen nousu 2011 (SJK) ja 2015 (KPV)

Ammatti: Jalkapalloilija

Koulutus: Fysioterapeutti

Miten päädyit mukaan TP-55/SJK-junioreiden toimintaan? Vanhemmat veivät TP:n pallokouluun oliskohan ollut viiden vuoden ikäisenä. Seitsemän vuotta vanhempi isoveljeni pelasi myös TP:n junioreissa. Lisäksi isä on ollut mukana TP:n toiminnassa eri rooleissa.

Millainen seura SJK-juniorit on Sinun mielestäsi? SJK-juniorit on profiloitunut edustusseuransa vanavedessä vahvaksi kilpailuun tähtääväksi kasvattajaseuraksi, jossa asiat tehdään mahdollisimman ammattimaisesti. SJK-junioreiden toiminnasta huokuu ulospäin tavoite parantaa nuorten pelaajien kehitysmahdollisuuksia sekä päivittää toimintaa jatkuvasti vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Yhtenä isona innostaja pitää nostaa esiin Snadikerho, jossa omat kummipojatkin ovat olleet mukana.

Oletko seurannut SJK-junioreiden ja/tai SJK:n toimintaa? Molempia tulee seurattua päivittäin. SJK tietysti läheisemmässä seurannassa, mutta junioripuolen uutisia ja klippejä tulee katseltua myös usein. Paljon on tuttuja ihmisiä mukana toiminnassa ja on mukava seurata kuinka monet vanhat pelikaverit ovat viemässä omaa osaamistaan paikallisille junioreille.

Mitä on tapahtunut elämässäsi sen jälkeen kun lähdit Seinäjoelta?

Seinäjoelta muutin Kokkolaan 2015 vuoden alussa kun tarjoutui mahdollisuus jatkaa jalkapalloammattilaisena KPV:ssa. Täällä on nyt vierähtänyt 4 vuotta ja viides on alkamassa. Kakkosesta aloitettiin ja nyt ollaan Veikkausliigassa pitkästä aikaa seuran historiassa. Mielenkiintoinen projekti ollut täällä, hieman samanlainen kuin SJK:ssa aikasemmin. Alkanut vuosi tulee olemaan mielenkiintoinen, eikä vähiten sen takia että Pohjanmaan jengejä on liigassa mukana kolme. Oma viime kausi meni suurelta osin ohi pahan polvivamman takia ja tällä on tavoitteena nauttia futiksesta enemmän kuin koskaan, kunhan pääsee takaisin kentille. Jalkapallon ulkopuolella suurimpana tapahtumana varmasti viime kesänä olleet omat häät. 

Oletko vielä mukana jalkapallohommissa?

Edellisessä tuli tähänkin vastaus. Lisäksi Kokkolassa olen jonkin verran ollut mukana auttamassa junioripuolella valmentajia treeneissä, eniten 09-ikäluokan mukana.

Millaiset muistot jäivät mieleen Seurasta/Seinäjoelta?

Seinäjoella on tullut koettua jalkapallon parissa niin paljon sekä junioripuolella että edustuksessa, että kyllä noita aikoja lämmöllä muistelee. Jos yksi muisto pitäisi nostaa ylitse muiden, niin kyllä se liiganousu oli aika mahtava juttu ja bileet olivat melkoiset.  Seinäjoella tulee edelleenkin käytyä melko usein vanhempia ja kavereita moikkaamassa, sekä mahdollisuuksien mukaan aina yrittänyt käydä matseja katsomassa.