Mojova yllätysvoitto tuliaisina

Mojova yllätysvoitto tuliaisinaOLS – TP-Seinäjoki 1-3 (1-2)07 min 0-1 oma maali15 min 0-2 Henri Erti26 min 1-2 Tommi Siekkinen80 min 1-3 Mikael MuurimäkiTP-Seinäjoki matkusti helteisenä heinäkuun lauantaina Ouluun kohtaamaan Castrenin muovimatolle vahvan isäntäjoukkueen, OLS:n. Harva odotti tuliaisiksi juuri muuta kuin rattoisan maakuntamatkailun tuomaa pelikokemusta, mutta se ei häirinnyt nuorta ja ennakkoluulotonta oranssinuttujen joukkoa, joka haki mojovan yllätysvoiton numeroin 3-1 (2-1). Samalla TP-Seinäjoki ohitti sarjataulukossa Sepsi-78:n kanssa tasapeliin jääneen JBK:n ja nousi kolmanneksi.Maalinteon vierasjoukkue aloitti jo kahdeksan peliminuutin jälkeen. Oikeastaan olisi kai oikeammin sanoa, että kotijoukkue maalinteon aloitti, sillä pallo painui verkkoon puolustaja Toni Koskisen kautta. Maalia edelsi rakentelu, jossa vasempana linkkinä pelannut Ville Pajula oli ajautunut oikealle. Vipin keso löysi Mikko Ylihärsilän, joka tulitti terävästi, mutta maalivahti torjui pallon. OLS:n epäonneksi pallo painoi kuitenkin pakin kautta omiin.Todella vahvasti ottelun aloittanut vierasjoukkue pyöritti edelleen peliä. Kun vain vartti oli ottelua tahkottuna tulostaulua saatiin muokata jälleen uuteen uskoon. TP-Seinäjoki siirtyi kahden maalin johtoon Lasse Männikön puolenvaihdon jälkeen, jota Mikko Ylihärsilä pääsi jatkamaan Henri Ertille. Erti paineli karkuteille ja viimeisteli kylmän viileästi kauden kolmannen ja TP-Seinäjoen toisen maalin.Vähitellen myös vahva kotijoukkue pääsi peliin mukaan. OLS saikin ansaitun kavennusmaalinsa 26. minuutilla juuri ennen puoliaikaa varoituksen ottaneen Jussi Viljasen keskitettyä pallon luukulle. Vaarallinen Tommi Siekkinen otti pallon haltuun ja laukoi numeroiksi 1-2. Se jäi kuitenkin kotijoukkueen ainoaksi ilonaiheeksi, sillä pelin loppu hetkillä Mikael Muurimäki kohensi omaa maalisaldoaan vieden vieraat uudelleen kahden maalin johtoon. Pelikello näytti 82. minuuttia ja aika valui loppuun kotijoukkueen tiimalasista.Muurimäki oli tainnut huomata vaihtopenkin valmistelevan vaihtoa juuri ennen maaliaan. Vaihdosta vain pari minuuttia aiemmin kentälle tullut Tero Mäkipelkola pelasi juoksupallon Mikille, joka pääsi tuikkaamaan loppunumeroiksi 3-1 vierasjoukkueen eduksi.Siinä missä TP-Seinäjoki aloitti ensimmäisen puoliajan todella väkevästi tuli OLS toisen puoliajan alussa kehitellen pari paikkaa. Petteri Palosaari tulitti vapaapotkun ylärimaan, josta pallo osui hyvän ottelun pelannutta Janne Aholaa selkään. Pallo oli jo painumassa kohti maalia kun upeasti pelannut Tiitus Lehtinen pelasti sen pois vaaran alueelta. Lehtinen pelasi muutenkin loistavan ottelun pelastaen myös toisen pahan paikan.Toinen OLS:n vaarallinen tilanne siunaantui myös Palosaarelle, joka laukoi Siekkisen syötöstä läheltä yli. Mielenkiintoista, että palkintoraati löysi kuitenkin Palosaaren joukkueensa parhaaksi, vai onko niin, että hänelle pedataan kaikin konstein tähtipörssin voittoa. Oikeastaan se on melko yhdentekevää, sillä kolme pistettä matkusti kuitenkin oikeaan osoitteeseen.Oli TP-Seinäjoellakin paikkansa toisella jaksolla. Henri Erti ampui rimaan ja siitä tulleeseen paluupalloon ehti ensimmäisenä Ville Pajula, jonka vedon maalivahti sai torjuttua. Vielä kolmannenkin kerran pääsi TP hakemaan tilanteesta maalia, mutta Ertin veto painui ohitse.Ottelun ainoan pruukilaisvaroituksen hankki kapteeni Lasse Männikkö esiteltyään sanallista lahjakkuuttaan erotuomarille ottelun 77. minuutilla. Varoitus oli Männikön ensimmäinen tällä kaudella, joten siitä ei sen suurempaa harmia ole.Palkintoraati katseli Palosaaren esityksen lisäksi suopeasti kolmella tähdellä palkittua Henri Ertiä ja yhdellä palkittua Lasse Männikköä. Aivan yhtä hyvin olisi TP-Seinäjoen ryhmästä voinut lauantaina palkita kenet tahansa, mutta Johannes Saranpään vahva esitys laitapakkina oli jälleen todella jäätävä. Jere Jääskeläinen pelasi keskikentällä kerän parasta peliään, mutta ketään muutakaan ei pääse moittimaan.Voitto Oulusta oli todella loistava, sillä OLS oli pelannut peräti yhdeksän ottelua ilman tappiota. Samalla tuo voitto oli TP-Seinäjoelle jo kauden viides täyspotti vieraskentiltä seitsemästä ottelusta. Koko viime kaudella TP-Seinäjoki keräsi yhteensä yhdeksän voittoa, joten nuoren joukkueen esitykseen ei voi olla kuin tyytyväinen. Siinä missä monet Kakkosen lohko C:n joukkueet ovat satsanneet hankintoihin, on TP-Seinäjoki tyytynyt omien nuortensa sisäänajoon. Ehkä olikin onni, ettei joukkueeseen talvella tarttunut enempää muualta tulleita pelaajia ja näin ovi edustusjoukkueeseen on avautunut monelle nuorelle, jotka ovat osoittaneet luottamuksen arvoiseksi.TP-Seinäjoki: Ahola, Männikkö (v), Lehtinen, Kivimäki, Saranpää, Pajula (78. Mäkipelkola), Pekka Väänänen, Jääskeläinen, Erti (80. Mikko Väänänen), Ylihärsilä, Muurimäki (80. Salo)