Mollivoittoinen trendi sai jatkoa

Mollivoittoinen trendi sai jatkoaTP-Seinäjoki – JBK 2-4 (0-2)30 min 0-1 Henri Sandstedt45 min 0-2 Artur Sitdikov57 min 1-2 Ville Pajula (rp)71 min 1-3 Artur Sitdikov85 min 1-4 Jonas Sandlin89 min 2-4 Henri ErtiEi ollut TP-Seinäjoesta pysäyttämään puolittain venäläisvalmisteista JBK:ta. Jo toistamiseen tällä kaudella mustapaidat aiheuttivat TP:lle tappion, vaikka tekopaikkoja kotijoukkueella oli vähintään yhtä paljon. Vieraat veivät kuitenkin pisteet mennessään numeroin 4-2 (2-0) ja jatkavat edelleen taistelua lohkon kakkossijasta.Täysin oma lukunsa ottelussa oli valkoista keppiä ja opaskoiraa kaivannut keltanuttu, Johan Holmqvist, jonka olisi ollut syytä jäädä kotisohvalle selailemaan sokeainkirjoituksella valmistettua lukemistoa. Mies ei nähnyt käsivirheitä, eikä paljon muutakaan ja saikin pelaajien tunteet kiehumaan. Jos tuomari joutuu kesken ottelun huutamaan pelaajille, että ”sori mun moka”, on jotain pielessä. Varsinkin kun yhden huudon sijaan Holmqvist olisi saanut huudella tuolla tavoin lähes alituiseen. Olikin onni, ettei hän kyennyt ratkaisemaan ottelua suuntaan, eikä toiseen.Pelillisesti TP-Seinäjoki ei jäänyt juurikaan JBK:sta. Sen sijaan molempien maalien edustoilla mustapaitainen ryhmä oli parempi.TP-Seinäjoki pystyi luomaan muutaman todella erinomaisen paikan ensimmäisellä jaksolla. Mikko Ylihärsilä pelasi Mikael Muurimäelle nätisti avopaikan, mutta ”Mikki” tulitti hiuksenhienosti ohi yläkulmasta. Mikko Ylihärsilällä puolestaan oli paikka puskea pallo JBK:n verkkoon, mutta kurotus ei riittänyt. Vastaavasti JBK sai paikkansa puolen tunnin kohdalla toisen avustavan vaivuttua rahtusen liian aikaisessa talviuneen.Vain kolme mustapaitaa oli selvässä paitsioasemassa Henri Sandstedtin päästyä puolittaiselle karkumatkalle. Sandstedt laukoi noin rankkualueen viivan kohdalta pallon helpohkosti yli maalissa pelanneen Janne Aholan ja täysin vastoin ottelun kulua vieraat johtivat.Maalin jälkeenkin TP jatkoi painamistaan. Keskikentällä kokenut taituri, Aleksei Eremenko sr ei päässyt pyörittämään peliä siihen tyyliin kuin esimerkiksi kesäisessä kohtaamisessa, vaan varsin usein toinen Jere, Jere Jääskeläinen, pystyi pitämään miehen kurissa. Liekö niin, että oranssipaitojen lirissä odoteltiin jo tauko kun vieraat iskivät toisen kerran.Ivan Molchanov keskitti vasemmalta ja toinen itäisen Pietarsaaren edustaja, Artur Sitdikov tuikkasi kylmän viileästi pallon etukulmasta sisään. Näin mentiin tauolla kahden maalin tappioasemassa.Toisen puoliajan kotijoukkue aloitti vahvasti painaen pelin väkisin vieraiden päätyyn. Viiden minuutin pelin jälkeen rappasi itäisemmästä Pietarsaaresta löydetty Jaroslav Belov sen verran sukille, että Holmqvist vilautti keltaista. Tosin Holmqvist armahti kentän parhaan pelaajan, Toni Mensakovin, ottelussa keltaiselta hänen rokotettuaan pari kertaa ikävästi. Eipä silti, ehkä Holmqvist lähti matsin jälkeen hakemaan nimmarit kentän kuuluisemmilta pelaajilta, oltiinhan sitä peukut pystyssä jo ennen ottelun alkua etunimituttavuutta viljelleiden itänaapureiden kanssa.Vaikka TP-Seinäjoki pystyikin kaventamaan ottelun 57. minuutilla, ei missään vaiheessa näyttänyt siltä, että kotijoukkue oikeasti vie matsin. Maali syntyi kaksi osumaa viimeistelleen Sitdikovin murjottua Petri Niemeä kulmuritilanteessa varsin radikaalein ottein. Jopa Holmqvist havaitsi tilanteen ja antoi tilanteesta rankkarin, jonka Ville Pajula pisti varmasti verkkoon tehden kauden kahdeksannen maalinsa.Käytännössä vieraat ratkaisivat ottelun 71. minuutilla. Toisella puoliajalla JBK sai nimittäin kolme kulmuria ja kahdesti niistä tehtiin maali. TP-Seinäjoen verkko onkin soinut luvattoman usein vastustajan erikoistilanteista kauden mittaan etenkin kun ottaa huomioon, että itse on päästy ani harvoin, jos edes silloin, maalintekopaikkoihin kulmista tai vapareista.Henri Sandstedt, joka kuittasi esityksestään kaksi tähteä, antoi kulman, jonka Sitdikov sai kaikessa rauhassa puskea verkkoon. Aivan kuin miehelle olisi luotu kunniakuja, niin yksinään venäläinen sai maalinsa värkätä.Lopullinen niitti arkkuun kajahti 85. minuutilla, jolloin Sandstedt käveli jälleen kulmalipulle. Tällä kertaa palloon ehti ensimmäisensä Jonas Sandlin, jolla ei ollut sen enempää häiriötekijöitä puskuhommissaan kun Sitdikovilla edellisen maalin aikaan.Niklas Leppänen ja Petri Alatalo tulivat vaihdosta kehiin loppuhetkiksi ja juuri ”Nikkeä” onkin kiittäminen kotijoukkueen toisesta maalista. Leppänen keskitti pallon vasemmalta ja maalissa pelannut Mattias Kullbäck haparoi sen verran, että Henri Erti kiiruhti paikalle vikkelästi puskien pallon maaliin. Maali oli Ertille kauden neljäs. Vaikka vielä maalin jälkeenkin TP-Seinäjoki yritti rakentaa hyökkäyksiään, ei aika riittänyt. Toisaalta, JBK oli juuri numeroiden verran parempi niin omalla maalillaan kuin Janne Aholan vartioimalla TP-Seinäjoenkin luukulla.On päivänselvä juttu, että 26 ottelua käsittävä kausi on raskas. Se on raskas aikuispelaajille, mutta ennen kaikkea nuorille pelaajille, jotka esiintyvät ensimmäistä kauttaan edustusjoukkueessa. Siitä huolimatta kausi on mennyt nuoren joukkueen osalta mainiosti, eikä tässä tarvitse säkkiä etsiä vaatekaapista.Melko harva odotti TP-Seinäjoen pelaavan näin hyvin tällä kaudella. Pilkkakirveitä on heitelty hanakasti moneltakin suunnalta, mutta fakta on se, että kävi parissa viimeisessä ottelussa miten hyvänsä, taakse jää monta joukkuetta, jotka ovat kylväneet rahaansa aika radikaalisti mm. ulkomaalaispelaajiin. Valittu tie näyttää siis oikealta, joskin jos TP-Seinäjoki haluaa menestyä paremmin, on joukkueen oltava kokeneempi, rutinoidumpi ja siinä on ehdottomasti oltava enemmän aikuispelaajia.Kotijoukkueen ainoan tähden ottelussa nappasi kohtuullisen mukavasti pelannut nuori toppari, Rami Sariola.TP-Seinäjoki: Ahola, Männikkö, Sariola, Niemi (78. Alatalo), Saranpää, Pajula, Pekka Väänänen (84. Leppänen), Jääskeläinen, Erti, Ylihärsilä, Muurimäki