Murskavoitto karsinnan avauksessa

(Photo: O-M Matihalti)

SJK v WFA 7-1 (2-0)

21 min 1-0 Taavi Kangaskokko

26 min 2-0 Miro Pohjola

38 min 3-0 Aaro Valkama

41 min 4-0 Miro Pohjola

53 min 5-0 Miro Pohjola

55 min 5-1 Valancia Ngoie

59 min 6-1 Miro Pohjola

63 min 7-1 Topias Åby

C14-ikäluokan ensimmäinen Liiga Pohjoisen karsintamatsi Wallsport Areenassa sujui käsikirjoituksen mukaan. Kotijoukkue otti selvän voiton Wasa Fotbollsakademista ja avasi näin virallisen kautensa erinomaisella tavalla.

Loppunumerot olivat selvät, mutta vierasjoukkueelle on kuitenkin annettava krediittiä. Viiden seuran yhdistelmäjoukkue pystyi sinnittelemään ensimmäiset parikymmentä minuuttia mukana pelissä, mutta slekäranka napsahti poikki toisen puoliajan kahteen nopeaan maaliin.

Isokokoinen WFA tuli otteluun todella voimakkaalla prässillä, mutta kotijoukkueen onnistui purkaa se todella hyvin. Voisi kai sanoa, että vieraiden pelisuunnitelma ja -tapa on varsin kunnianhimoinen ja se on talven mittaan mennyt kyllä tekemisessään harppauksin eteenpäin.

Kotijoukkueen taitotas, etenkin hyökkäyssuuntaan, oli kuitenkin liikaa. Vaikka avausmaali nähtiinkin vasta ottelun 21. minuutilla, tuli niitä osumia sitten toisella puoliajalla ripakopallinen.

Helpottavat kaksi ensimmäistä maalia merkittiin napakan vedon etukulmaan veskarin käsien kautta upottaneelle Taavi Kangaskokolle ja ottelussa kirkkaasti loistaneelle neljän maalin taikurille, Miro Pohjolalle.

Toisen puoliajan alussa Aaro Valkama ja Pohjola iskivät tilanteeksi 4-0 kuudessa minuutissa ja peli oli sitten siltä osin taputeltu. Pohjola lisäsi tililleen vielä pari maalia ja Topias Åby teki yhden. Vieraiden kuparisen rikkoin viiden maalin tappioasemassa nopea Valancia Ngoie.

Ottelu oli SJK:lle karsinnan ensimmäinen. Seuraavaksi vastaan tulee viikon kuluttua GBK Kokkolasta. WFA:lle peli oli toinen sen hävittyä ensimmäisessä matsissaan FF Jarolla.