Musta 94 kolmas Muuramessa

Musta 94 kolmas Muuramessa TP-Seinäjoen ysinelosten Musta oli viikonvaihteessa pelaamassa kauden viimeiset ottelunsa Keski-Suomessa, kun se osallistui Muuramen Yrityksen järjestämään Muurame Cupiin. Koska päättyneellä sarjakaudella II divisioonassa pelannut Musta ei saanut yksin joukkuetta kokoon, oli mukaan otettu aluesarjassa pelanneesta Oranssista mukaan kaikki halukkaat. Tuloksena oli aivan mukavasti pelattu turnaus: vain yksi huono peli ja kaulaan pronssiset lätkät. Avausottelussa lauantaina vastaan asettui Valkeakosken Haka, jolla oli mukana ns. haastajajoukkue parilla ykkösjoukkueen pelaajalla ryyditettynä. TP hallitsi ottelua mielin määrin. Antti Viita vei oranssipaidat 1–0 johtoon komealla vapaapotkulla, kun avausjaksoa oli pelattu 23. minuuttia. Otteluaika turnauksessa oli 2×25 min. Toisella jaksolla pääsi Raitt Peltoja iskemään pallon verkkoon kahdesti: Ensin 14. minuutilla kääntölaukauksella alanurkkaan ja minuutin kuluttua kulmapotkusta. Ottelussa TP:n kapteenina toiminut Kustaa Kangas epäonnistui harmittavasti rangaistuspotkussa, mutta kantoi C-nauhaa muuten ansiokkaasti. Panu Leppä hoiti maalivahdin tehtävät virheettömästi.Toisessa ottelussa kohdattiin Palokan Riento Jyväskylän maalaiskunnasta. TP aloitti ottelun sekoillen syötöissään. PaRi pääsi 1–0 johtoon jo toisella minuutilla. Veli-Pekka ”Vemmu” Pajula pääsi tuikkaamaan tasoituksen 13. minuutilla. Viidan Antti siirsi pruukilaiset 1–2 johtoon hyvällä laukauksella pari minuuttia myöhemmin. Toisen jakson alussa TP:n ihmeellinen syöttösähläys vain jatkui ja Palokka pääsi tekemään ensin tasoituksen parin minuutin pelin jälkeen ja siirtyi johtoon kahdeksannella peliminuutilla. Hetken ihmettelyn jälkeen TP ryhdistäytyi. Pekka Jaskari pääsi tekemään yhdessä hujauksessa ensimmäiset maalinsa oranssipaidassa. Ensin syntyi tasoitus 3–3 14. minuutilla, kun Vemmu pääsi laidalta läpi ja syötti Pekalle, joka päättäväisesti pisti pallon ohi hölmistyneen PaRin maalivahdin. Minuuttia myöhemmin nopea ja isokokoinen PJ painoi väkisin läpi ja lamaannutti vastustajan lopullisesti 3–4 maalillaan. Neljä minuuttia myöhemmin Vemmu Pajula maalasi ottelussa toistamiseen, kun upea laukaus heilahti maaliin. Joukkueen kapteenina toiminut Oskari Mikkilä pääsi hienosti iskelmään loppulukemiksi 3–6 TP:lle suoraan Vemmun syötöstä. Lepän Panu ei voinut maaleille mitään ja torjui kaiken kaikkiaan vuorenvarmasti. Lauantai-ilta oli jo pimentynyt, kun vastaan asettui vasta klo 19.30 (!) Jyväskylän Jalkapalloklubi. Kapteeni Joni Petäjävirta johdatti hotellissa lepäilleen (?) yhdistelmän kentälle päättäväisin ottein. Oranssipaitaisen TP Mustan peli oli kuitenkin edelleen sekavaa. Syötöt olivat aivan liian vaikeita. JJK pääsi iskemään avausjaksolla kahdesti pallon maaliin, kun maalit syntyivät aivan perätysten 21. ja 22. minuutilla. Puolustus ja keskikenttä päästivät vastustajan liian helposti tekemään pahojaan, eikä hyviä esityksiään maalitolppien välissä jatkanut Panu Leppä sentään aivan mahdottomia kyennyt torjumaan. Pelin loppupuolella TP ryhdistäytyi äkillisesti aivan niin kuin edellisessä ottelussaan. Joukkue on ollut syyskaudella vaikeasti voitettava ja niin vain kävi nytkin, että tasoihin puristettiin kuuden viimeisen peliminuutin aikana. Ensin Vemmu tasoitti 19. minuutilla ja kolme minuuttia myöhemmin kenttäpelaajaksi puoliajalla vaihdettu Panu tasoitti. Maaliin oli asettunut paikkaajaksi Pekka Jaskari, joka hoiti hommansa hienosti. Voittokin oli lähellä, sillä Antti vetäisi kovan vedon ylärimaan 0-2 tilanteessa ja lopussa tuomari vihelsi pelin päättyneeksi, kun kulmapotku oli vasta matkalla maalin edustalle!Ilta oli jo ennättänyt pitkälle, kun aamuvarhaisin liikkeelle lähtenyt joukkue saapui Jyväskylään hotellille. Illallinen nautittiin puoli kymmeneltä ja pojille jäi ruhtinaalliset vajaat pari tuntia aikaa vapaaseen yhdessäoloon. Ankeasti laadittu otteluohjelma kruunautui, kun aamun avauspeli oli Muuramessa jo klo 8.30. Se tiesi herätystä jo ennen seitsemää ja linja-automatkaa ilman varsinaista aamupalaa. Onneksi valmentaja Reijo Leppä ja huoltaja Arvi Viita olivat luvan perästä tyhjänneet aamupalapöydän hedelmistä. Aamun välierässä vastaan asettui Kouvolan Sudet, joka oli jo edellispäivänä havaittu kovaa pelaavaksi ja isokokoiseksi joukkueeksi. TP:n kapteenina susilaumaa vastaan oli Otto Nyyssölä, joka tuttuun tapaansa näytti esimerkkiä, kuinka rauhallisuudella hoidetaan tilanteet. Sen verran pojat ovat jo miehistyneet, ettei unisuutta ollut havaittavissa ainakaan joka miehessä. Jostain syystä peli ei kulkenut alkuunkaan, vaan harvalukuinen yleisö sai nähdä todennäköisesti kauden heikoimman pelinsä pelanneen Törnävän Pallon C14 –poikien joukkueen. Vastustaja ei häikäissyt taidollaan tai kunnollaan, mutta silti ottelu aloitettiin lammasmaisesti. Sudet raatelivat lampaita jo neljännellä minuutilla maalin muodossa ja 0–2 lukemat kuulutettiin kulman jälkitilanteesta syntyneen maalin jälkeen 14. minuutilla. Pekka Jaskari TP:n maalissa oli syytön takaiskuihin. TP yritti lopussa saada samanlaisen kirivaihteen päälle kuin kahdessa edellisessä ottelussa, mutta turhaan.Pronssiotteluun valmistauduttiin sananmukaisesti syömällä. Ensin nautittiin hotellissa myöhäinen aamupala ja parin tunnin huilin jälkeen ajettiin Muurameen turnausruokailuun. Ruoka oli kuitenkin mennyt oikealla lailla jäseniin, sillä voimaa riitti loppuun asti, eikä Juankosken Pyrkivällä ollut tosiasiassa mitään jakoa. Alussa TP jatkoi turnauksen syöttöpeliään. Harhasyöttöjä ja vain ilmassa omille. Kokoonpanoa oli sekoitettu vielä kertaalleen kauden viimeisen tosipelin kunniaksi. Muutoksia tarvittiin myös sen takia, että Vemmu oli vammansa takia kokonaan sivussa ja Antti loukkasi jalkansa sen verran pahasti avausjaksolla, että peli jäi siihen. Avausjaksolla maaliin asettui Raitt Peltoja ja toisella jaksolla Kustaa Kangas. Kummankaan maalivahdin taidoista ei saatu sen kummempaa kuvaa, kun Juankoski ei juuri ahdisteluja aikaansaanut. Kumpikin herroista osoitti kuitenkin omaavansa ainakin yhden hyvän maalivahdin perusominaisuuden. Ääntä ja sopivan piikikästä kommenttia huumorin sävyttämänä riitti. Tuskaisen alun jälkeen, Juha Laitila vapautti tunnelmat ampumalla kolme minuuttia ennen puoliaikaa lukemiksi 1–0 Jaskari Pekan hienosta syötöstä aivan maalin edestä. Toinen jakso alkoi messevästi, kun Panu Leppä ampui rankkarialueen rajalta pallon aivan maalin ylänurkkaan. Kaksi minuuttia myöhemmin maalivahdin paidasta vapautunut Raitt tuikkasi pallon verkkoon aivan maalin edustalta hienon kuvion päätteeksi. Loppulukemat 4-0 syntyi tavalla, joka hiljensi vastustajan silkasta kunnioituksesta. Panu vetäisi hirmuisen tykityksen yläriman kautta, kun toista jaksoa oli pelattu 11 minuuttia. Loppu olikin sitten hauskaa pelailua ja päätösvihellyksen jälkeen pääsi pronssiottelussa kapteenin virkaa hoitanut Hannes Salmi kohottamaan pronssijoukkueen pokaalin yläilmoihin. Loppujen lopuksi kunnialla hoidettu turnaus pojilta. Erityiskiitoksen porukka ansaitsee siitä, että käyttäytyminen oli esimerkillisen fiksua niin pelikentällä, ruokailuissa kuin muuallakin. Joukkuehenki sai taas kerran lisää betonia sisuksiinsa onnistuneesta yhteisestä viikonlopusta. Tästä on hyvä aloittaa pieni tauko ja käynnistää sen jälkeen uusi kausi futsalilla, lenkkeilyllä ja tekonurmitreenailulla. TP Mustan kokoonpano Muurame Cupissa oli: Aleksi Aho, Pekka Jaskari, Kustaa Kangas, Jussi Kituniemi, Samuli Koivusaari, Pauli Kuivinen, Juha Laitila, Panu Leppä, Oskari Mikkilä, Teemu Nimell, Otto Nyyssölä, Veli-Pekka Pajula, Raitt Peltoja, Joni Petäjävirta, Matti Rajala, Hannes Salmi ja Antti Viita. Valmentajana toimi Reijo Leppä, joukkueenjohtajana Liisa Leppä ja huoltajana Arvi Viita.