Muurimäen muhkea saalis

Muurimäen muhkea saalisTP-Seinäjoki – FC YPA 6-1 (3-0)01 min 1-0 Mikael Muurimäki07 min 2-0 Muurimäki18 min 3-0 Muurimäki50 min 4-0 Muurimäki70 min 4-1 Antti Kukkola75 min 5-1 Mikko Väänänen89 min 6-1 Mikko YlihärsiläMikael Muurimäki näpäytti epäilijöitä kunnolla Kakkosen Lohko C:n ottelussa FC YPA:aa vastaan joukkueiden palattua sarjatauolta. Muurimäki teki itse neljä maalia ja syötti yhden kotijoukkueen kuritettua heikosti pelannutta vierastaan peräti 6-1 (3-0).Mikki aloitti oman ilotulituksensa jo 32 pelatun sekunnin jälkeen ajamalla läpi sveitsiläistä reikäjuustoa muistuttaneen puolustuksen viimeistellen harkitusti johtomaalin. Kauan ei tarvinnut odotella lisää, sillä reilun kuuden minuutin pelin jälkeen Mikko Ylihärsilä pelasi Mikille seuraavan tekopaikan ja numerot tulostaululla muuttuivat.Hattutemppunsa knallitaitelija viimeisteli 18. minuutilla erinomaisen ottelun laidallaan pelanneen Johannes Saranpään tarjoiltua pelivälineen Muurimäelle, joka punnersi väkisin ohi YPA:n pakin tulittaen taululle 3-0.Lisäpaikkojakin Mikillä oli tehdä ainakin pari maalia ennen taukoa, mutta vieraiden maalilla Jyri Nieminen esitti pari kelpo torjuntaa. Toisessa päässä Janne Aholalla ei erityisen paljon hommia ollut, sillä YPA ei kyennyt luomaan yhtään todella vaarallista tekopaikkaa.Toinen puoliaika jatku samaan tahtiin. Muurimäki karkasi pahantekoon viiden minuutin pelin jälkeen Pekka Väänäsen esityöstä ja lukemat olivat jo 4-0 isännille.Tässä vaiheessa FC YPA sai hienoisen otteen kenttäpelistä, hankkien pari kulmuria. Niistä ensimmäinen tuotti tulosta Marko Koivurannan lähetettyä kierteisen pallon luukulle, josta ylös noussut toppari Antti Kukkola puski kavennuksen 70. minuutilla.Vieraat saivat iloita maalistaan vain viitisen minuuttia Muurimäen rakennettua tekopaikan vaihdosta kehiin tulleelle Mikko Väänäselle, joka tulitti voimalla numeroiksi 5-1. Ei edes se riittänyt ahneelle kotijoukkueelle. Päästyään pelaamaan viimeiset 11 minuuttia yhden miehen ylivoimalla Marko Koivurannan toisen keltaisen jälkeen TP iski vielä kerran.Mikko Ylihärsilä karvasi ahkerasti ja kova työ palkittiin miehen kierrettyä vastaan tulleen maalivahti Niemisen. Nätti sijoitus verkkoon 89. minuutilla sinetöi loppunumerot ja takasi kolme pinnaa oranssi-mustille.Kokonaisuutena TP:n esitys sarjatauon jälkeen oli vakuuttava. Vaikka keskikentältä puuttuikin Jarkko Mäki-Maunus ja laidalta Ville Pajula, ei sitä suuremmin huomannut. Lasse Männikön ja Petri Niemen paluu alakertaan tiivisti peliä mukavasti ja tällä kertaa kentällä olikin avauksessa peräti kuusi aikuisikäistä pelaajaa.Päävalmentaja Thomas Dunne oli aiheestakin tyytyväinen moneen asiaan ottelussa.”Olen tietenkin erittäin iloinen voitosta. Oli tärkeää, että pääsimme heti tauon jälkeen avaamaan voitolla. Valmistauduimme peliin viikolla huolellisesti ja se näkyi. Olen tyytyväinen poikien esitykseen. Olisimme voineet johtaa ottelua 4-5 maalilla jo tauolla” myhäili Dunne.”Nuoret miehet ovat tehneet hyvin töitä ja se näkyy. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö meillä olisi edelleen hurja määrä työtä tehtävänämme. FC YPA tuskin pelasi niin hyvin kuin pystyy, mutta me pelasimme tällä kertaa. Jossu, Jere, Henkka ja Väänäset pelasivat kaikki tosi hyvin. Janne oli myös maalilla hyvä” kehui Dunne säteillen.TP-Seinäjoki: Ahola, Männikkö, Kivimäki, Niemi, Lehtinen (v), Saranpää, Cassiano (55. Mikko Väänänen), Pekka Väänänen (52. Jääskeläinen), Erti (80. Mäkipelkola), Ylihärsilä, Muurimäki