Muutama kysymys Pennille

(Photo: O-M Matihalti)

Alavuden Peli-Veikoista aikoinaan TP-55:n junioreihin siirtynyt Teemu Penninkangas siirtyi viime perjantaina alkaneelle kaudelle Irlannin pääsarjassa pelaavan Sligo Roversin riveihin. Pistettiin pojalle postia ja kyseltiin pikkuisen kuulumisia.

Mitenkä päädyit Irlannin liigassa pelaavan Sligo Roversin riviehin?

Seurasta oltiin yhteydessä ja kertoivat kiinnostuksestaan minua kohtaan. Hetken mietittyäni olin varma haluavani tänne pelaamaan. Suomessa on jo nähty paljon ja nyt oli aika ottaa uusi steppi urallani.

Mitä tiesit jengistä/kaupungista ennen kuin sinne reissasit?

En paljoakaan. Tietysti kun neuvotteluja alettiin käymään, tutkin samalla joukkuetta ja kaupunkia netistä, mutta siinä kaikki mitä etukäteen tiesin tänne tullessani.

Miten pitkään sopimusta hierottiin?

Loppujen lopuksi asiat sujuivat tosi nopeasti. Kun ensinmäisen kerran Sligo Roversin kiinnostuneisuudesta kuulin, niin viikon päästä olin jo Irlannissa sopimusta allekirjoittamassa.

Sarja alkoi perjantaina, mutta treenipelit ainakin sujuivat… Millaiset odotukset seurassa on?

Sarja alkoi tosiaan eilen ja valitettavasti tappiolla Finn Harpsia vastaan. Tavoitteet on seuralla europeli paikoilla, ja sinne päästäkseen täytyy kauden sujua nappiin tietenkin.

Pääsitkö pelaamaan treenipeleissä? Pakkinako?

Pelasin kaikki treenipelit yhtä lukuunottamatta flunssan vuoksi. Olemme pelanneet 3 topparin systeemillä ja treenipeleissä pelasin vasemman topparin tontilla. 

Näin nopealla otannalla, miltä sarjan taso vaikuttaa liigaan verrattuna?

Lyhyellä otannalla sarja vaikuttaa Veikkausliigaa melkoisesti nopeatempoisemmalta. lisäksi peli on todella fyysistä. Pelaajien taitotaso on samaa luokkaa veikkausliiga pelaajien kanssa.

Kerro pikkaisen kaupungista/treeniolosuhteista/stadionista…

Kaupunki on melko pieni, ehkä Suomen kaupungeista voisi verrata Lahteen. Kaupunki on kuitenkin todella eläväinen ja ihmiset tykkäävät liikkua ulkona. Lisäksi kaupunki sijaitsee merenrannalla joten luontoa ja nähtävää on paljon. Meillä on käytössä tekonurmi ja luonnonnurmi, joissa treenaamme riippuen sääolosuhteista. Stadion muistuttaa ehkä hieman Tammelan stadionia Tampereella. Hyvin tunnelmallinen.

Millainen kämppä, miten eläminen ylipäätään?

Kämppä on aivan keskustassa, 500m stadionilta. Todella hyvä sijainti joten liikkuminen on helppoa eikä tarvitse autoa käyttöön. Tyttöystäväni muutti myös tänne joten senkin myötä laskeutuminen uuteen maahan ja kulttuuriin on ollut varmasti helpompaa, kun jos olisi yksin muuttanut.