Niukat tuliaiset Töjbystä

Töjby FC – SJK-juniorit 5-2 (1-1)

Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Vitosen kamppailu vieraskentällä Töjby FC:tä vastaan ei juuri tuliaisia vierasjoukkue SJK-juniorille tarjonnut.

Vaikka tauolle mentiinkin tasanumeroissa, meni kovaotteinen kotijoukkue menojaan toisella jaksolla latoen neljä maalia ratkaisten näin kamppailun edukseen.

– Harjotusviikon teeman mukaisesti lähdettiin peliin puolustuspelin tiiveyttä korostaen. Viisi päästettyä maalia ei tietysti kerro teeman onnistumisesta, mutta ajoittain kuitenkin onnistuttiin siinä, mitä yritettiin, aloitti ottelun analysoimisen SJK-junioreiden valmennusportaasta Jukka Liikaoja.

– Pari vastustajan maaleista tuli epäonnistuneiden purkupallojen jälkeen ja yksi hieman kyseenalaisesti tuomitusta pilkusta. Hyökkäyspelissä oltiin vähän liian maaliahneita ja hyökättiin vain nopeilla pystyyn. Pidempiä pallonhallintajaksoja olisi tarvittu, että oltaisiin saatu liikuteltua vastustajaa enemmän ja löydetty tilaa linjan edestä, "Jugi" jatkoi kamppailun viipalointia.

Vierasjoukkueen molemmista maaleista vastasi tehokkaaksi äitynyt Aatu Metsä-Ketelä.

– Aatulle tosiaan taas pari maalia, toinen rankkarista ja toinen oli hienosti pelattu tilanne, joka lähti ihan pelinavaamisesta päättyen maaliin, Liikaoja kertasi.

Koutsia jäi hiukan sapettamaan vastustaj otteet ottelussa.

– Kotijoukkue osasi käyttää surutta surkean tuomaritoiminnan hyväkseen. Onneksi ilmeisesti pahemmilta loukkaantumisilta vältyttiin. Surullista katseltavaa, jos 3-kymppinen pelimies ei pärjää 15-vuotiaalle, niin sitten pitää ajella tilanteen jälkeen takaapäin sukille tai estää jääkiekkotyylisillä taklauksilla pallottoman eteneminen. Kentän reunalle näytti ajoittain todella vaaralliselta kotijoukkueen tekeminen, harmitteli Liikaoja pelin kulkua.

Kokonaisuutena on kuitenkin sanottava, että tällaiset ottelut ovat olleet enemmänkin poikkeuksia sarjassa kuin säännönmukaisia tapahtumia. Vain pari joukkuetta pelaa sääntöjen rajamailla rapaten kaikkea mahdollista.

– No, tiistaina jatketaan Karhua vastaan Ylistaron kentällä. Päästään pois raviradan pikkukentältä, tiivisti Liikaoja.